„Existăm temporar prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim!”
Educaţia nonformală, îşi are începuturile încă din timpul fondării educaţiei. O caracteristică nou apărută la acest tip de educaţie, este rolul de mijlocitor pentru cei care nu au acces la educaţia formală.
Acest tip de educaţie conţine majoritatea influenţelor educative, care au loc în afara clasei, acestea sunt activităţi extradidactice, opţionale sau facultative. Are un caracter mai puţin formal, dar cu acelaşi rezultat formativ. Acţiunile educative, care sunt plasate în cadrul acestui tip de educaţie, sunt flexibile, şi vin în întâmpinarea diferitor interese, particular pentru fiecare persoană.
În săptămâna 22-26 mai 2017 s-au derulat activități extrașcolare variate care au dus la implicarea tuturor copiilor preşcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocuparilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.
Dintre acestea amintim activități de parteneriat, vizite la Muzeul Științele Naturii, la Stația de Epurare, excursii cu caracter educativ și recreativ la Cetatea Neamțului, Muzeul Apelor Fălticeni, Mănăstirile din zona Bucovinei etc., Cetatea de Scaun, concursuri pe teme sanitare, situații de urgență, activități de ecologizare, Sportive, vizite la cinematograf, parcurile orașului, vizionări de filme și nu numai.
Doamnele și domnii profesori/învățători/educatoarede la Școala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” Dorohoi, Grădinița nr. 5 și „Albă ca Zăpada” s-au implicat activ alături de preșcolari/elevi și părinți pentru buna desfășurare a activităților.
Consilierul educativ mulțumește tuturor pentru implicare! (Elena G.)