Luni, 11 septembrie 2017, la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi a început un nou an școlar! Elevii seminariști au pășit pragul școlii cu emoții și forțe proaspete după vacanța de vară.
Festivitatea de deschidere a anului școlar a debutat cu Slujba de Te-Deum, oficiată de un sobor de preoți, profesori la Seminar.
Părintele profesor Constantin Muha, directorul instituției, a rostit un cuvânt de învățătură, amintind celor prezenți că „deși societatea actuală intră uneori în derivă, este nevoie de pilonii tradiționali: Familia, Biserica, Școala, pentru ca societatea să își păstreze cursul firesc, să rămână același cadru care conferă demnitate și siguranță cetățeanului dar și această șansă de a primi învățătura cea bună. Ne dorim o abordare mai profundă din partea celor implicați în acest proces: părinți, elevi și profesori deopotrivă, pentru a conferi pe mai departe soliditate și frumusețe la tot ceea ce se face în această școală teologică, în care avem două profile: Teologie Pastorală și Filologie Bilingv, Română-Engleză. Nu întâmplător, așa a rânduit Dumnezeu, să fie aceste două profile împreună, pentru că totdeauna cultul și cultura au fost îngemănate. Pregătim copii care să ducă în lume cultura și credința, aceste valori netrecătoare care înnobilează ființa umană.”
S-a dat citire mesajului Ministrului Educației Naționale, Dl. Liviu-Marian Pop, adresat elevilor, profesorilor și părinților, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2017-2018.
De asemenea s-a dat citire și mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care reafirmă că „Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoștințe intelectuale, şi o formare spirituală pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni. În acest sens, trebuie intensificată cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a apăra inocenţa, sinceritatea şi nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente, ca: recunoştinţa faţă de părinţi, profesori şi binefăcători, prietenia, dărnicia şi întrajutorarea.”
Au fost prezenți, din partea Poliției locale, dl. ag. principal Butnariu Alin și dl. subinspector Ciubuc Dragoș Mihai, care au dat citire mesajului Poliției Române la începutul noului an școlar și care au dat asigurări că vor fi zilnic alături de elevii școlii noastre, exprimându-și convingerea că parteneriatul pentru o școală în siguranță se va dovedi și în acest an extrem de eficient.
De asemenea au participat cadrele didactice, elevii însoțiți de părinți, precum și colaboratori ai Seminarului dorohoian. (Consilier educativ, Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț)