Dorohoi News Logo

Primarul discută cu profesorii dorohoieni - VIDEO

Intalnire cu profesorii

Marți , începând cu ora 8:30 a avut loc la Primăria Municipiului Dorohoi o şedință de dialog între edilul orașului și directorii și profesorii de la instituțiile de învățământ din localitate. Întâlnirea a avut drept  scop clarificarea situației financiare a instituțiilor locale, întrucât multe dintre școlile și liceele din oraș nu au cu ce să își plătească angajații, mai ales în contextul modificării legii 63/2011, din 10 mai, privind încadrarea și salarizarea în anul 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ.

Legea prevede reducerea cheltuielilor publice și ca atare mulți angajați ai sectorului public vor avea de suferit în ceea ce privește domeniul financiar.

Din cauza acestei situații, Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului i-a invitat pe profesori la discuții urmărind ca împreună să găsescă soluția cea mai bună.  Bineînțeles, că spiritele s-au încins la masa de dialog, însă în final s-a ajuns la un consesns.

Problema nu a fost  soluționată în totalitate, însă conform declarațiilor primarului Dorin Alexandrescu „Se încearcă toate metodele pentru clarificarea situației. Problema nu este la Primăria Dorohoi, dar voi face tot posibilul să rezolv  aceasta situație,  pentru a ajuta cadrele didactice și instituțiile locale, astfel  încât, nimeni să nu aibă probleme cu salarizarea în acestă lună”.

 Atașăm și o listă cu salariile ce se cuvin profesorilor conform acestei legi, listă preluată de pe siteul : www.legex.ro   sau direct pe linkul http://www.legex.ro/Lege-63-10.05.2011-112254.aspx. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)




Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web