Dorohoi News Logo

Participare la activități transnaționale a elevilor și cadrelor didactice de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi - FOTO

Ion Pillat Dorohoi 01

În cadrul Proiectului European Eramus Plus, „NO to Discrimination and Social Exclusion” care se derulează la Școala Profesională Specială „Ion Pillat’’ Dorohoi, a avut loc a doua reuniune transnațională a elevilor și cadrelor didactice, în Polonia, la Școala Primară Nr. 10  cu Clase Incluzive,  din orașul Zamosc.

Echipa care a reprezentat Școala Profesională Specială „Ion Pillat’’ Dorohoi la această reuniune a fost formată din trei profesori - prof. psihopedagog, Viziteu Bogdan-Lucian coodonator de proiect, prof. Slabu Liliana, prof. Slabu Cornel și cinci elevi.  Aceștia au participat, pe parcursul a cinci zile, la activități de învățare/ formare/predare alături de reprezentanții celorlalte țări partenere, Italia, Bulgaria, Polonia și Turcia, care au avut ca temă „Arte și meșteșuguri împotriva violenței și a discriminării”.

Programul celor cinci zile a fost foarte bine pregătit și coordonat de școala gazdă din Polonia astfel încât să ofere participanților o varietate de activități și posibilitatea ca fiecare țară să-și promoveze tradițiile și valorile naționale. Astfel au avut loc o serie de activități cum ar fi: asistențe la ore de limba engleză, istorie, geografie, sport, elevii au luat parte la workshop-uri de artă și îndemânare, au învățat să lucreze obiecte tradiționale din lut și să facă produse de panificație după rețete tradiționale din zonă.

De asemenea, elevii au  făcut prezentări despre arte, meșteșuguri și motive tradiționale din  propria țară și regiune, exemplificate prin diverse obiecte care au făcut parte dintr-o expoziție finală organizată în școala din Polonia.

Pe lângă aceste activitățile specifice, participanții la reuniune au avut o întâlnire oficială cu primarul orașului Zamosc și reprezentanți ai unor instituții din oraș după care au avut loc vizite de studiu la  numeroase obiective turistice din zonă aflate în patrimoniul UNESCO, printre care și centrul vechi al orașului gazdă, Zamosc.

Săptămâna s-a încheiat într-un cadru festiv în care elevii și-au împărtășit din experiențele acumulate, întărindu-și astfel relațiile de prietenie pe care le-au legat pe parcursul celor cinci zile în Polonia. 

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul ERASMUS+. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web