Observând vântul tomnatic și răcoros că îndeamnă frunzele la dans, ne-am simțit învăluiți ca în farmec și am pătruns cu pași gingași în tărâmul fanteziilor de toamnă. Tabloul viu colorant al naturii ne incântă ochii și ne îndeamnă să ne deschidem porțile sufletului pentru a sărbători acest îmbelșugat anotimp. Fermecați de mirosul frunzelor uscate și de parfumul fructelor, am decis să marcăm această perioadă prin poezie, cântec și culoare.
Activitatea „Fanteziile toamnei” derulată la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești a urmărit dezvoltarea şi încurajarea manifestărilor potenţialului artisitc și creativ al elevilor prin realizarea de lucrări plastice în tehnici la alegere, toate având ca sursă de inspiraţie anotimpul acesta îmbelşugat. Toamna, cu hainele ei frumos colorate, i-a inspirat pe copii să realizeze cele mai pure și fermecătoare creații plastice. Printre aceștia s-au numărat preșcolarii de la Grădinița Baranca îndrumați de doamnele educatoare Butnaru Daniela și Mitrofan Alina. În completarea tabloului tomnatic si-au pus amprenta elevii claselor pregătitoare și I sub atenta o dirijare a doamnei invățătoare Asandului Mariluzia și a domnului învățător Bălan Claudiu. O pată de culoare au adus preșcolarii Grădiniței Poiana coordonați de doamna educatoare Sumanariu Gabriela.
Din caleașca aurită a toamnei au coborât în pași de vals greierașii și furnicuțele clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 4 Fundu Herții, instruiți de domnul învățător Culiceanu Cătălin. Doamna prof. Roman Simona a transpus nostalgia în scena ,,Întâlnire cu Toamna”. Elevii claselor gimnaziale au realizat colaje tematice sub atenta îndrumare a diriginților – prof. Cohal Cristian, prof. Dănilă Anca, prof. Simionescu Dorina. Toamna, cu haina-i de culoarea vântului, a poposit la Școala Dragalina și a risipit frunzele viu-colorate peste foile elevilor coordonați de doamna învățătoar Alexoae Mihaiela. Eleva Andra Muller s-a strecurat printre pletele arămii ale toamnei și a realizat un faimos colaj ,,Chipul Toamnei”, îndrumător doamna prof. Mihai Alina.
Scopul activității fiind încurajarea preşcolarilor și școlarilor în realizarea de creații cu ajutorul produselor naturale ale toamnei, dezvoltarea sentimentelor de dragoste faţă de natură şi a simţului estetic prin familiarizarea acestora cu creaţiile plastice.
A consemnat pentru dorohoinews.ro consilier educativ, Dana-Ramona Căruntu