Dorohoi News Logo

„E vremea colindelor” la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

 Activitate Braesti (4)

Preșcolarii și școlarii de la Grădinița cu Program Normal „Prichindeii”, Grădinița „Sfânta Maria” din Poiana și de la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” din Brăești au adus bucurie și fericire în sufletul părinților și al cadrelor didactice într-o activitate numită „E vremea colindelor”. Activitatea, în care elevii au prezentat, sub îndrumarea profesorilor, cele mai bune momente artistice ale lor,  a fost organizată de educator Mihaela Bejenaru, educator Blazincu Suzana și educator Necșanu Sânziana.

Astfel, atât cei mai mici, cât și cei mai mari dintre elevi au cântat și au încântat publicul cu colinde frumoase ce vestesc Nașterea Domnului Iisus Hristos, cu obiceiuri și tradiții precum plugușorul, dansul ursului, al caprei, al călușului. Pe lângă programul artistic pregătit de elevi, aceștia au dat dovadă de multă imaginație și și-au confecționat proprii brazi de Crăciun din materiale reciclabile, iar cele mai reușite lucrări au fost premiate de organizatorii activității.

Programul artistic al elevilor a fost diversificat și a cuprins toate elementele importante ale acestei perioade festive.

- „Fluturașii veseli” de la Grădinița cu Program Normal „Prichindeii” din Brăești au deschis activitatea printr-o colindă interpretată de eleva Aniței Alessia, „Verde cetină de brad”, apoi părinții s-au alăturat celor mici și au colindat împreună. Preșcolarii au fost coordonați de educ. Mihaela Bejenaru.
- Prichindeii de la Grădinița „Sfânta Maria” din Poiana, coordonați de educ. Sânziana Necșanu, au adus vestea Nașterii Domnului Iisus Hristos prin două colinde.
- Elevii clasei pregătitoare, îndrumați de prof. Diana Andrei, au evidențiat frumusețea anotimpului iarna prin trei cântecele dedicate acestei perioade a anului.
- Elevii clasei I, coordonați de prof. Camelia Olaru, le-au prezentat publicului legenda bradului de Crăciun și au interpretat melodia „O, brad frumos!” 
- Clasa a II-a, coordonată de prof. Adina Bajureanu, a considerat că poezia este calea cea mai sigură spre o inimă de aur. Astfel, elevii au susținut un moment poetic cu care au impresionat publicul.
- Elevii clasei a III-a, îndrumați de înv. Andra Nistor, s-au întors către tradiții și obiceiuri de iarnă și au prezentat dansul ursului și al caprei.
- Elevii clasei a IV-a, coordonați de înv. Dumitru Nistor, au urat cu mult drag și au arătat publicului dansul caprei.
- Clasa a V-a, îndrumată de prof. Luminița Stanciu, a format o ceată de urători ce a interpretat Plugușorul, iar apoi a cântat „Maria și Iosif colindă”.
- Elevii clasei a VI-a, coordonați de prof. Simona Herghiligiu, au urat celor prezenți bucurie, veselie, urări de bine, sănătate și belșug în toate prin intermediul Plugușorului pe care l-au pregătit pentru părinți, bunici, profesori.
- Elevii clasei a VII-a, îndrumați de prof. Alina Istrate, au interpretat cu multă veselie și voioșie melodiile „Sanie cu zurgălăi” și „După datini colindăm”.
- Clasa a VIII-a, coordonată de prof. Răzvan Burlacu, s-a întors către tradiție și a prezentat dansul călușului, un obicei tradițional ce aduce fericire și noroc celor care îl văd.

Activitatea a fost încheiată cu urări de bine, de fericire și liniște sufletească, venite din partea prof. Marinela Olariu, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman” din Brăești.

Iar pentru ca noul an să aducă numai bucurii, sănătate și belșug, o ceată de urători, păstrători ai tradiției, au arătat dansul ursului și al caprei, obicei transmis din generație în generație. (A consemnat pentru Dorohoi News, prof. Simona Herghiligiu)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web