Omul deplin al culturii româneşti, Mihai Eminescu, a fost o apariţie deosebită în literatura secolului al XIX-lea integrându-se în marele curent romantic european.
Creaţia sa este un tot armonios, marcat de aceleaşi gânduri înalte, de aceeaşi plăcere de a întoarce roata istoriei, de aceeaşi revoltă demonică rezolvată în contemplaţie, de aceeaşi plăcere de reconstituire a unui cadru paradisiac din detaliile naturii exterioare, de aceeaşi aspiraţie spre absolut, sete de a cuceri universul prin gândire profundă şi atotcuprinzătoare sau de încercare iluzorie de a-şi oferi universuri compensative ideale.
Eminescu a fost si va rămâne poetul tuturor românilor. În fiecare an, elevi, dascăli, organizează diferite manifestări comemorative în cinstea celui care a fost numit Luceafărul poeziei româneşti, Mihai Eminescu.
Anul acesta elevii clasei a VI-a, îndrumați de doamna dirigintă, prof. Grigore Alina, pe lângă vizionarea materialului cu date despre marele poet național, au recitat câteva poezii scrise de autor și au compus o poezie dedicată poetului.
Mergi și-acum la Ipotești,
Iubita să-ți întâlnești.
Haide, vino, nu mai sta
Acolo e soarta ta, și...
Iubirea te va aștepta.
Eminescu mi-ai fost drag,
Multe-s date în vileag
Iubirile noastre secrete
Ne-au prezentat cu defecte.
Elogiulce l-ai adus,
Sufletul mi l-a pătruns.
Cuvintele tale duioase,
Un buchet de flori valoroase.