Dorohoi News Logo

Pe urmele profesorilor care au permis copiatul la bac

examen_bac

Inspectorii şcolari au început să-i caute pe profesorii care i-au ajutat pe elevi să copieze la bacalaureat. Cel puţin unul dintre ei este deja cercetat penal. Între timp, comisiile de bac lucrează la cele 80.000 de contestaţii depuse de tineri din toată ţara. Rezultatele finale vor fi anunţate astăzi.
 
Toate imaginile înregistrate de camerele video la examenul de bacalaureat desfăşurat în Arad sunt verificate de inspectorii şcolari. Aceştia au descoperit deja  mai mulţi profesori care le-au permis candidaţilor să copieze, astfel că vor fi sancţionaţi. „În unele clase, ambii supraveghe­tori stăteau în acelaşi loc, în timp ce absolvenţii vorbeau între ei în timpul examenului sau îşi aruncau fiţuici unul altuia", a spus inspectorul şcolar general al judeţului, Mirela Aldescu. Ea a mai adăugat că, după fiecare examen scris, în toaletele şcolilor au fost găsite „fiţuici şi subiecte rezolvate".

Profesoara care trimitea răspunsuri prin SMS
Cazuri de „ajutor" dat elevilor de către cadrele didactice s-au înregistrat şi în alte judeţe. O profesoară din Bistriţa-Năsăud este cercetată penal pentru că ar fi trimis SMS-uri cu răspunsuri unui elev din Năsăud care susţinea examenul de bacalaureat. Profesoara de economie, în vârsă de 29 de ani, a ajutat un elev la a cărui clasă era dirigintă cu răspunsuri la proba de matematică, potrivit unor surse din ISJ Bistriţa Năsăud. Elevul a fost eliminat de la bac din cauza SMS-urilor.
Şi poliţiştii hunedoreni anali­zează înregistrările video din timpul bacalaureatului pentru  a vedea dacă s-au comis infrac­­ţiuni la liceul din Geoagiu, unde 111 elevi au fost eliminaţi de la bac pentru fraudă.

De două ori mai multe contestaţii decât în 2010

În timp ce poliţia caută com­plicităţi între elevi şi profesori, comisiile de corectare lucrează la soluţionarea celor peste 80.000 de contestaţii depuse de elevii care nu au luat examenele. Anul trecut, numărul aces­tora a fost de aproape două ori mai mic, ridicându-se la 43.000.  Majoritatea  au fost depuse pentru probele de Limba Română şi Matematică - aproximativ 50.000, scrie romanialibera.ro. Pe judeţe, în topul contestaţiilor se află Bucureşti, Prahova şi Suceava. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat urmează să fie afişate astăzi.  (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web