Elevii claselor a VI-a, a VIII-a,a IX-a B, a X-a A, a X-a B, a XI-a A și a XI-a B de la Școala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” Smîrdan au desfășurat diverse activități extracurriculare în cadrul săptămânii de „Școală altfel”.
Activitățile coordonate de către Grigore Alina, Balan Apostol Ana Maria, Posteucă Anca, Pr.Grigore Andrei, Stănescu Mihaela, Voiculescu Liliana și Oanea Alexandru au avut următoarele obiective: participarea afectivă și efectivă a elevilor la activități; dezvoltarea dragostei față de persoanele aflate în nevoi; manifestarea spiritului de echipă și de întrecere în funcție de un sistem de reguli; dezvoltarea gustului pentru unele jocuri; dezvoltarea armonioasă a copilului; formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătății; formarea deprinderilor de alimentație sănătoasă; promovarea tradițiilor şi obiceiurilor de Paşti; cunoaşterea semnificației sărbătorilor pascale; aplicarea criteriilor estetice şi morale în aprecierea lucrărilor; dezvoltarea abilităților de lucru în echipă; realizarea de expoziții.
Luni elevii claselor sus-menționate și-au prezentat talentele așa cum au știut mai bine, impresionându-și colegii, prin intermediul Concursului „Elevii au talent!”, continuând apoi prin vizionarea unui film educativ „Clasa divizată”și încheind ziua cu realizarea unor felicitări pentru bătrânii de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Suharău.
Marți elevi din clasele a VI-a și a VIII-a, coordonați de doamnele profesoare Grigore Alina și Balan Apostol Ana Maria și Preotul Grigore Andrei Silviu, au reușit să aducă zâmbetul pe chipurile bătrânilor de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Suharău, prin cântecul Învierii- Hristos a Înviat și prin micile atenții și felicitările realizate. Ziua a continuat prin vizita la Biblioteca Comunei Suharău și la Școala Gimnazială Nr.1 Suharău unde domnul profesor Oanea Alexandru le-a prezentat informații despre Unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918.
Miercuri elevii au desfășurat activități despre o alimentație sănătoasă, având ca profesor coordonator pe doamna profesor Posteucă Anca, dar au realizat și un act de binefacere prin intermediul voluntariatului, donație de cărți și jucării, ghidându-se după două motto-uri: „O faptă bună făcută pe pământ valorează cât un infinit în ceruri!” și „Ajută-i pe cei ce au cu adevărat nevoie, fără să aștepți vreo răsplată! ”, sub îndrumarea domnilor profesori: Grigore Alina, Balan Apostol Ana Maria și Grigore Andrei Silviu, fiind parteneri ai Casei Corpului Didactic Botoșani în cadrul Proiectului 4/4 pentru prieteni.
Joi, programul săpămânii altfel, a continuat cu o activitate de parteneriat cu Poliția Comunei Suharău, care a avut drept scop prelucrarea regulilor de circulație. Domnii Farcas Bogdan și Gradu Gabriel, agenți ai postului de poliție le-au prezentat elevilor reguli de circulație, atât ca pietoni, cât și ca conducători (bicicletă și hipoatelaj), iar după prezentare au avut loc discuții atât pe temă rutieră, cât și pe temă de contravenție și infracțiune.
Vineri am încheiat săptămâna prin parteneriatul cu Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Smîrdan, unde elevii au ascultat cuvintele părintelui Grigore Andrei Silviu despre Sărbătoarea Învierii Domnului, continuând apoi în același spirit creștin cu încondeierea ouălor și pictarea unor icoane și desene specifice sărbătorii.