Dorohoi News Logo

Zeci de activități desfășurate la Gimnaziul „Kogălniceanu” Dorohoi în cadrul Programului național „Școala altfel” - FOTO

Activitati Kogalniceanu_40

În săptămâna 26-30 martie 2018, la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi s-au desfășurat activități în cadrul Programului național „Școala altfel”. Echipa de coordonare a activităților, alcătuită din: conducerea instituției de învățământ, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor, reprezentanți ai Comitetului de părinți, a fost implicată în organizarea, derularea și monitorizarea unor activități variate și interesante: concursuri școlare, activități dedicate Centenarului Unirii de la 1918, excursii în județ și în afara acestuia, spectacole, vizite tematice, întreceri sportive, ieșiri în aer liber, activități de voluntariat, de ecologizare a mediului. 

În desfășurarea activităților am beneficiat de colaborarea cu o serie de parteneri deosebiți: Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, Primăria municipiului Dorohoi, Poliția municipiului Dorohoi, Sectorul Poliției de Frontieră Dorohoi, Muzeul „George Enescu” din Dorohoi şi Liveni, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” Dorohoi – Grădinița „Alba ca Zăpada” Dorohoi, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” Botoșani, Muzeul Județean de Istorie Botoșani, Muzeul Științele Naturii Suceava, Muzeul de Istorie Suceava, Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” Dorohoi, Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” Botoşani.

O mare parte din elevii claselor I-IV și-au testat cunoștințele miercuri și vineri împreună cu colegii lor din alte școli în cadrul concursurilor Fii inteligenT la matematică! și „Comunicare / ortografie.ro”, iar în celelalte zile și-au pus în valoare talentele artistice, au vizionat piesa de teatru „Extraordinarele peripeţii ale lui Hansel şi Gretel”, adaptare după Fraţii Grimm, au realizat felicitări și colecții sub egida Centenarului Unirii, au confecționat felicitări și au încondeiat ouă, au participat la acțiuni de voluntariat, au organizat și desfășurat vizite interesante în diverse locații.

Nici colegii lor, elevii claselor V-VIII, nu au fost mai prejos. Aceștia au fost protagoniștii unor activități deosebite, interesante: excursii la Lacul Roșu, la Suceava ori la Botoșani, în cadrul cărora au fost vizitate obiective deosebit de interesante, s-au întrecut în concursuri de talent, magie, au  preparat și au consumat cu mare placere sandwich-uri, salate de fructe, au planificat și efectuat acțiuni de voluntariat, dovedind că sunt sensibili la suferința unor copiii cu o situație materială modestă.

Indiferent de vârstă, elevii s-au lăsat antrenați în activități sportive variate și complexe – activități coordonate de profesorii de educație fizică.

Cuvintele care definesc în final această săptămână sunt: mobilizare, creativitate, acceptare, competitivitate, întrajutorare, relaxare, bucurie și curiozitate! (consilier educativ prof. Ghebac Mihai-Ovidiu)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web