În perioada 16 -17 aprilie 2018, elevii Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi au participat la cea de-a IX-a ediție a Concursului Național „Creangă...la el acasă” înscris în CAEN domeniul cultural-artistic: literatură, poziția 15, concurs inițiat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț.
Elevii seminarului dorohoian au participat la patru secțiuni: dramatizare, interpretare artistică, creație literară și proiecte, obținând numeroase premii.
La secțiunea „Dramatizare”, trupa „Haris” a prezentat piesa „Un bulgăre de humă” în regia semnată de prof. Cristina Ignat, maestru de sunet, decor, pr. prof. Ionuț Cretu, impresionând juriul și publicul spectator, obținând, astfel, pentru a VIII-a oară, trofeul concursului. Premiul special pentru scenografie a revenit, de asemnea, Seminarului dorohoian.
La secțiunea interpretare artistică, Ansamblul „Romanița”, coordonat de prof. Cristina Ignat și pr. prof. Ionuț Crețu, a obținut Premiul I, coregrafia fiind semnată de Ilie-Cristian Tofan, elev al clasei a XII-a A.
De altfel, Ilie-Cristian Tofan, elev în clasa a XII-a A, a obținut și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare masculină, la secțiunea „Dramatizare”.
Și la secțiunea „Creație literară”, elevii înscriși în concurs, au obținut rezultate notabile. Astfel, Iordana Sinculei din clasa a XI-a B a obținut Premiul I, iar Miruna Precob, din aceeași clasă, a obținut Premiul al II-lea, îndrumate de prof.Cristina Ignat și prof. Gianina Butescu. Tot Premiul I au obținut și elevii: Robert- Adelin Crușninschi ( clasa a XI-a A), Andra-Maria Ignat (clasa a IX-a B), Daniel Dohotaru (clasa a IX-a A) coordonați de prof.Cristina Ignat.
La secțiunea „Proiecte”, elevului Ștefan Iacob, din clasa a XI-a A, i s-a acordat Premiul al II-lea, pentru pictura ce ilustrează câteva dintre temele și motivele eminesciene.
Manifestarea inițiată de prof. Adina Timofte de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț a conturat, încă o dată, ideea că școala este cea care oferă tinerilor lumina cunoașterii, hrana necesară pentru dezvoltarea minții și pentru formarea personalității.
Elevii însoțiți de prof. Cristina Ignat și pr. prof. Ionuț Crețu au trăit sentimente aparte și au demonstrat, încă o dată, că arta înnobilează pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă.