Strecurându-te printre fundițe, volane și pantofiori colorați, printre baloane și ținute de scenă mai mult sau mai puțin pretențioase, printre copii veseli și nerăbdători și părinți preocupați de ultimele detalii pentru o fotografie de revistă a copilului lor, ajungi la scena unde urmează să se întâmple evenimentul mult așteptat...
Așa începe orice spectacol cu și pentru copii. Așa a început și Concursul de Interpretare artistică pentru copii DO-RE-MI...un spectacol dedicat copilului şi dorinţei acestuia de a-şi trăi copilăria cu bucurie, de a fi poetul şi cântăreţul acestei copilării, de a fi liber în expresie, de a se deschide lumii cu iubirea sa inocentă şi totală.
Un concurs ajuns la cea de-a XV-a ediție, cu un juriu din care au făcut parte:
Prof. Cristina Sfeclă-Inspector educaţia timpurie ISJ Botoşani
Prof. Ciprian Mihai-Clubul Copiilor Dorohoi
Prof. Constantintin Dicu-coregraf Clubul Copiilor Dorohoi
Prof Marinica Boureanu-metodist ISJ Botoșani
Prof. Anca Podoreanu - Grădinița „Ştefan cel Mare şiSfânt”
Mirela Mirăuță-Consiliul Reprezentativ al Grădiniței „Ştefancel Mare şiSfânt”
Au fost invitați, alături de juriu, Prof. Marcel Dupu-Director Clubul Copiilor și Ing. Dorin Alexandrescu, Primarul Municipiului Dorohoi. Într-o atmosferă de sărbătoare, s-au perindat pe scenă un număr de peste 200 de copii din grădiniţele nr. 4 și 6, „Albă ca Zăpada”, 8, 10, „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Grădiniţele nr. 14 și 22 Botoşani, Grădiniţele Nr.1 și 2 Pomîrla și Grădinița Broscăuți dar şi copii din clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.
Pescenă au evoluatsoliștișigrupurivocale de muzicăușoară, populară, cântecepentrucopii, formații de dansuripopulare, dans modern, dans de societate, danstematic, dans de caracter, coordonate de cca 32 de cadre didactice.
Concursul interjudeţean a inclus şi o secţiune destinată creaţiei plastice, având înatenţie exersarea şi dezvoltarea aptitudinilor creative în elaborarea lucrărilor artistico-plastice, şi care a reunit sub genericul “Universul Copilăriei” lucrări ale copiilor din gradinitele din judetul Botosani, București, Arad, Sibiu, Suceava, Constanţa. Concursul s-a finalizat cu organizarea unei expoziţii a cărei jurizare va fi asigurată de Prof. Daniel Puhăcel-Clubul Copiilor Dorohoi.
Reuşita acestui eveniment şi derularea lui în bune condiţii au fost posibile datorită implicării organizatorilor și a partenerilor, da rși a Asociației „Parentis” și a CAR municipal Dorohoi. Cele mai frumoase aspecte ale concursului, spectacolul de culoare și de lumini au fost imortalizate de d-l Sorin Știrbu, iar sonorizarea a fost asigurată de d-l Constantin Scripcariu.
Această activitate se înscrie în calendarul Proiectului ERASMUS + „Developing the Capacity of Pre-School Education”, nr. 2016-1-TR01-KA201-034856, Programul ERASMUS+, Acţiuneacheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul școlar, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practice, proiect desfășurat în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria, Slovacia și România. La nivel local, proiectul se derulează în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani și Asociația Parentis Dorohoi.