Dorohoi News Logo

„Viața are prioritate!” - Activitate desfășurată la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi - FOTO

SMURD la Scoala_01

Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi a desfășurat miercuri, 14 noiembrie 2018, activități în cadrul proiectului „Viața are prioritate!”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani.

Proiectul a avut ca obiective:
- pregătirea elevilor în vederea adoptării unui comportament adecvat în cazul producerii unor situații de urgență generate de incendii, cutremure;
- pregătirea elevilor în vederea formării spiritului preventiv prin cunoașterea și asigurarea măsurilor de prevenire a manifestării factorilor de risc generatori de situații de urgență;
- prezentarea practică a modalităților de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc;
- cunoașterea modului de apelare a numărului unic de urgență 112.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani a fost prezent în unitatea școlară prin reprezentanții săi dl. Mr Purice I. și Plt. adj. șef Posteucă C.

Dumnealor au desfășurat activități practice cu elevii claselor I A, II B, III B și IV A, coordonați de d-nele prof. înv. primar Ana Dănilă, Doina Zahariuc, Elena Ghebac și Liliana Saucă.

Întâlnirea cu un paramedic SMURD a fost benefică, elevii fiind încântați de modul de prezentare a  acordării  primului ajutor medical prespitalicesc. Au colaborat cu paramedicul, au fost interactivi răspunzând prompt provocărilor.

Elevii au fost puși în situația de a exersa măsurile de prim ajutor, de a învăța că pot fi oricând în postura de salvator. La activitate au participat pe parcursul a 4 ședințe de pregătire practică, un număr de 120 de elevi, 4 cadre didactice și invitații ISU. Deoarece activitatea a fost de un real folos, elevii doresc să participe pe viitor la astfel de acțiuni.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web