Dorohoi News Logo

Activitate de diseminare la CN „Grigore Ghica” a noutăților din proiectul european „X-ray Blu-ray- From Marie Curie to Mariah Carey”

Ghica (4)

Aula „Dimitrie Pompeiu” a Colegiului Național „Grigore Ghica”, a găzduit în data de 14 noiembrie 2018, o nouă activitate de diseminare pentru proiectul „X-ray Blu-ray- From Marie Curie to Mariah Carey” pentru prezentarea ultimelor actualități.

În cadrul acestui proiect, Colegiul Național „Grigore Ghica” a participat cu 19 elevi și 2 profesori, proiectul unind astfel un total de 319 elevi din școlile participante din 8 țări, împărțiți în 58 de echipe internaționale ce au realizat ca produs final o cronologie interactivă constituită din informațiile aduse de elevi asupra temei proiectului, și anume invențiile și catastrofele secolului XX.

„X-ray Blu-ray- From Marie Curie to Mariah Carey” a obținut la gala premiilor eTwinning din Grecia locul I  la nivel național. În cadrul țării noastre, proiectul a luat la concursul „Made for Europe” la nivel județean premiul I și a fost înscris astfel în competiția națională.

Fondatorii proiectului au realizat de curând o nouă formă de prezentare a produsului final, și anume sub forma unei aplicații traduse în toate limbile țărilor participante, ea fiind disponibilă pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android. Produsul final a fost printat și s-a realizat un poster situat în raza liceului, astfel încât să beneficieze o masă cât mai mare de elevi de informații pentru îmbogățirea orizontului cultural. (Bianca L.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web