Dorohoi News Logo

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița - întâlnire inițială de Proiect Erasmus+ KA201 în Istanbul

Erasmus

În perioada 02- 05. 12.2018 a avut loc la Istanbul, în Turcia, ȋntâlnirea iniţială din cadrul proiectului Erasmus+ KA201, „Brains For Europe” cu numărul de referinţă 2018-1-ES01-KA201-050387, sub acronimul B4E,  proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Profesorii participanţi la această reuniune au fost dna. Șulic Oana, responsabil proiect și dna. Păvăleanu Magdalena, membră a echipei de proiect.

În cadrul acestui proiect Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa are ca parteneri școli și alte instituţii din Spania, Polonia, Turcia, Islanda și Franţa, obiectivul principal fiind introducerea studiului neuroștiinţelor ȋn școli.

Ȋn cadrul acestei întâlniri din Istanbul, s-au pus bazele pentru următoarele întâlniri și s-au stabilit sarcinile fiecărui partener. S-a vizitat Universitatea din Istanbul, unde s-a participat la un seminar privind proiectele internaționale legate de ȋnvăţarea limbilor străine și robotică. De asemenea s-a vizitat cel mai inovator liceu din Turcia, o adevărată școală a viitorului, unde cadrele noastre didactice și toţi ceilalţi parteneri au fost întâmpinaţi cu maximă amabilitate. 

Următoarea noastră întâlnire este programată ȋn săptămâna 6 - 10 mai 2019, în cadrul căreia toți profesorii implicați vor primi instruirea necesară pentru realizarea activităților care urmează să fie efectuate cu elevii selectați. (Director, Prof. Mariana Magopeț)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web