Dorohoi News Logo

Cerc Pedagogic al Profesorilor de Religie desfășurat la Liceul Regina Maria din Dorohoi - FOTO

cerc pedagogic 10

Ca într-un spectru solar, sărbătoarea Nașterii Domnului sau a Crăciunului este raza de bucurie ce ne aduce precum odinioară păstorilor și magilor, în Betheemul sufletelor noastre, lumina mântuirii din Lumina veșnică.

Vladimir Losky și Petre Țuțea referindu-se la acest moment ce a descoperit taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută, au spus că prin În-omenirea Fiului lui Dumnezeu, Veșnicia a intrat în timpul istoric, pentru ca omul să se îndumnezeuiască. Într-o lume secularizată și influențată de ideea Dumnezeului celui mort, să încercăm, să facem din această sărbătoare, pentru a fi nu doar luminați, ci și lumină hristică semenilor noștri, bucuria noastră bucuria celorlalți, trăind în stilul lui Nicolae Steinhardt prin alții. 

Astfel, la Liceul Regina Maria, marți 18.12.2018, s-a desfășurat Cercul Pedagogic al Profesorilor de Religie, Zona Dorohoi, sub sintagma „Crăciunul înseamnă bucuria celorlalti prin bucuria noastră". 

Latura altruisă a fost reliefată printr-o scenetă cu umbre jucată de clasa a 11 E în 3 acte. După acest moment, ca intr-o sinergie dintre faptă și cuvânt, Părintele Iftodie Marian, a prezentat importanța colaborării dintre preotul paroh și profesorul de Religie în vederea unei educații religioase sănătoase, pentru a reliefa în suflet chipul lui Hristos.  

Vă urăm sărbători fericite și binecuvântate !

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web