Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” Dorohoi – prima mobilitate Erasmus+ în Pozega, Croația - FOTO

prima mobilitate Erasmus

În perioada 10-14 decembrie 2018, 2 profesori și 4 elevi ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi au participat la o mobilitate în cadrul Proiectului Erasmus+My Culture - Your Culture - Our Culture 2018-2020, Nr. de referință 2018-1-TR01-KA229-058185_4.

Întâlnirea a avut loc la EkonomskaSkolaPozega, în Pozega – Croația, unde s-au reunit echipele de proiect din cele 6 țări partenere: Turcia (țara coordonatoare), Italia, Portugalia, România și Grecia. 

Activitățile desfășurate au urmărit descoperirea culturii europene și dezvoltarea simțului de apartenență la spațiul european.

Profesorii și elevii au fost întâmpinați de școala gazdă cu un program artistic tradițional urmat de prezentarea țării, orașului și a școlii din fiecare țară parteneră. S-a hotărât care va fi logo-ul ce va reprezenta proiectul, în urma unui concurs la care fiecare țară a participat cu câte un desen care să cuprindă elemente caracteristice fiecărei țări partenere. S-au desfășurat workshop-uri de limbă, cultură și civilizație croată la finalul cărora atât elevii, cât și profesorii au descoperit tainele acestei culturi. Am asistat la o lecție ținută în incinta Muzeului Orașului Pozega despre istoria muzeului.

În Vukovar (oraș distrus complet în războiul cu Iugoslavia din 1991-1995 și refăcut în totalitate în perioada imediat urmatoare) am vizitat Muzeul Vueedol în care au avut loc și ateliere de lucru pentru elevi. De asemenea, elevii au participat și la un atelier de lucru dedicat scrierii glagolitice, în timp ce profesorii au participat la un atelier de lucru referitor la rutinele de gândire și reflecție vizuală.

Mobilitatea a continuat cu descoperirea orașului Zagreb din punct de vedere istoric și cultural cu ajutorul unui ghid turistic urmând ca elevii, împărțiți în echipe internaționale, să participe la un atelier de lucru bazat pe recunoașterea unor obiective istorice și culturale importante de tipul  Scavengerhunt.

Ultima zi de mobilitate s-a încheiat cu o vizita la postul local de radio RVA unde elevii și profesorii oaspeți au împărtășit impresii despre săptămâna precedentă, la Primăria orașului Pozega și cu un test pregătit de profesorul Jelena Kovacevic – coordonatorul Croației - pentru a verifica măsura în care elevii oaspeți au receptat informațiile despre cultura și patrimoniul țării gazdă. 

În urma acestei mobilități elevii au descoperit lucruri noi despre patrimoniul cultural din Croația, au legat prietenii frumoase și au trăit o experiență de neuitat.

„Nu  pot descrie mobilitatea din Croația decât la superlativ. Am trăit o experiență foarte frumoasă, am avut ocazia să întâlnesc oameni noi, culturi noi, mentalități noi, toate într-o singură săptămână. Mulțumesc proiectului Erasmus+!” (Flavius Gafincu clasa a XI -A) Coordonator proiect – prof. Amariei Nicoleta Loredana.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web