Dimensiunea europeană a educației și schimbul de bune practici în acest domeniu reprezintă o preocupare permanentă pentru colectivul de cadre didactice al Școlii Gimnaziale „A. I. Cuza”, Dorohoi. Din acest punct de vedere se poate spune că anul școlar 2018-2019 a început în forță, unitatea fiind implicată în trei proiecte Erasmus+.
În perioada 2-9 decembrie 2018, la Varșovia, a avut loc prima mobilitate în cadrul proiectului „Unitingthe Differencies”-2018-1-PL01-KA229-050908_4. La reuniunea de proiect, organizată de către coordonatorul proiectului,SzkolaPodstawowa Nr. 65 din Varșovia, au participat câte 6 elevi și 2 profesori din fiecare dintre țările partenere: Turcia, Grecia, Portugalia și România.
Programul dens al activităților a permis stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori din țări diferite, cu interese, tradiții, culturi diferite, demonstrând că putem învăța unii de la alții și într-un context mai puțin formal. Principalele teme ale întâlnirii au fost MUZICA și ISTORIA țărilor participante, iar activitățile au fost concepute astfel încât să stimuleze creativitatea elevilor, colaborarea profesor-elev, folosirea instrumentelor TIC și a competențelor de comunicare în limba engleză și s-au concretizat în lecții susținute de fiecare grup de elevi.
Școala Gimnazială „A. I. Cuza”, Dorohoi, prin elevele Ștefania Aparască, Andreea Ionel, Elena Clim, Denisa Chirea, Bianca Bordei și Maria Grigore, a prezentat o interesantă lecție despre Istoria Românilor și rolul țărilor implicate în proiect în diferite evenimente din istoria noastră și o lecție despre muzica populară din zona Moldovei și colindele tradiționale românești. Următoarea mobilitate din cadrul acestui proiect va avea loc în martie 2019, în Grecia.