Dorohoi News Logo

Școala Gimnazială „A.I. Cuza” Dorohoi încheie cu succes prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ „Uniting the differencies” - FOTO

Proiect (3)

Dimensiunea europeană a educației și schimbul de bune practici în acest domeniu reprezintă o preocupare permanentă pentru colectivul de cadre didactice al Școlii Gimnaziale „A. I. Cuza”, Dorohoi. Din acest punct de vedere se poate spune că anul școlar 2018-2019  a început în forță, unitatea fiind implicată în trei proiecte Erasmus+. 

În perioada 2-9 decembrie 2018, la Varșovia, a avut loc prima mobilitate în cadrul proiectului „Unitingthe Differencies”-2018-1-PL01-KA229-050908_4. La reuniunea de proiect, organizată de către coordonatorul proiectului,SzkolaPodstawowa Nr. 65 din Varșovia, au participat câte 6 elevi și 2 profesori din fiecare dintre țările partenere: Turcia, Grecia, Portugalia și România. 

Programul dens al activităților a permis stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori din țări diferite, cu interese, tradiții, culturi diferite, demonstrând că putem învăța unii de la alții și într-un context mai puțin formal. Principalele teme ale întâlnirii au fost MUZICA și ISTORIA țărilor participante, iar activitățile au fost concepute astfel încât să stimuleze creativitatea elevilor, colaborarea profesor-elev, folosirea instrumentelor TIC și a competențelor de comunicare în limba engleză și s-au concretizat în lecții susținute de fiecare grup de elevi.

Școala Gimnazială „A. I. Cuza”, Dorohoi, prin elevele Ștefania Aparască, Andreea Ionel, Elena Clim, Denisa Chirea, Bianca Bordei și Maria Grigore, a prezentat o interesantă lecție despre Istoria  Românilor și rolul țărilor implicate în proiect în diferite evenimente din istoria noastră și o lecție despre muzica populară din zona Moldovei și colindele tradiționale românești. Următoarea mobilitate din cadrul acestui proiect va avea loc în martie 2019, în Grecia.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web