Dorohoi News Logo

Vivez votre vie! - Proiect în cadrul Erasmus+ derulat la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Vives votre vie!

Dependența IT poate fi combătută? Cel puțin așa și-au propus elevii din Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi, care fac parte din grupul țintă al proiectului VIVEZ VOTRE VIE!, derulat în cadrul programului Erasmus+.

Cu sprijinul consilierului psihopedagogic, elevii au discutat despre riscurile și consecințele abandonării fără discernământ în mediul virtual și au realizat diferite activități interactive pe această temă. De exemplu,ideeaunuijoc popular “Sarahah” de pe rețelele virtuale a fost transpusă în viața reală. Astfel, orice elev a avut posibilitatea de a  transmite un bilețel anonim pentru un coleg sau un profesor, uitând de „ajutorul” telefonului mobil. 

Aproximativ 300 de mesaje anonime de simpatie, critică sau admirație au fost distribuite în școală de elevii responsabili cu această activitate. Aceștia au preluat rolul Internetului care se ocupa, de obicei, cu transmiterea acestui tip de mesaje, reușind să transpună jocul bine-cunoscut din mediul virtual în realitatea cotidiană.

Preluând ideea ramei tip Instagram din cadrul fotografiilor de pe rețeaua de socializare, elevii  au  ancorat-o ingenios în lumea reală. In spatele acesteia au fost prezentate reacțiile persoanelor care au citit bilețelele. Care a fost rezultatul? Bună dispoziție, surpriză, antren. Momentele au fost imortalizate și au surprins multe reacții pozitive, zâmbete și bucurie. 

Astfel, acțiunea a reușit să transmită ideea că sentimentele, trăirile sunt mult mai autentice și mai importante în viața reală decât în mediul virtual. Iar activitatea din mediul online nu trebuie să  influențeze relațiile adevărate cu colegii, prietenii, profesorii sau chiar membrii familiei.

Coordonator proiect, Prof. Iulia Șlincu

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web