Dorohoi News Logo

„FIR DE MĂRȚIȘOR” 2019 - Concurs Interjudețean aflat la a VII-a ediție, organizat de Grădinița Nr. 8 Dorohoi - FOTO

fir de martisor 08

Fiecare început de primăvară este sărbătorit an de an la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Dorohoi/Școala Gimnazială Nr. 1, în cadrul Festivalului-Concurs Interjudețean „Fir de mărțișor”.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, concursul este înscris în CAERI 2019 în acest an școlar la poziția 446 și se adresează copiilor de vârsta de 4-8 ani urmărind exersarea şi dezvoltarea aptitudinilor interpretative, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat între instituţiile implicate - unităţi preșcolare și şcolare şi între cadrele didactice, stimularea potenţialului creativ al copiilor și dezvoltarea spiritului de competiţie a copiilor din grădiniţe și clasa pregătitoare;

Și în acest an ca și în edițiile trecute, s-a remarcat numărul mare de participanți la ambele secțiuni: la secțiunea interpretare a putut fi urmărită evoluția a peste 400 copii cuprinși în 50 de de formații din   grădinițele: 4, 6, 8, 10, Albă ca Zăpada și Ștefan cel Mare și Sfânt Dorohoi, Grădinițele Pomârla, Cordăreni, Brăești, Știubieni, Dumbrăvița și Scoala Spiru Haret Dorohoi iar la secțiunea creație au fost înregistrate cca 500 lucrări, mărțișoare, felicitări, colaje, picturi, sosite din foarte multe orașe ale țării.

Președintele juriului, inspector pentru eduacția timpurie, prof. Cristina Sfeclă și membrii juriului: prof. Marcel Dupu, prof. Anișoara –Doinița Dupu, prof. Ionel Ursea – Baciu, prof. Mihai Ciprian, prof. Mariela Dupu, responsabil al Bibliotecii Municipale Dorohoi, Pădurariu Elena, Prof. Marinica Boureanu și Alina Apostol - reprezentant al părinților,  au apreciat pregătirea de excepție a copiilor urmând ca evoluția lor să fie recompensată cu premiile I, II, III  și premii special în perioada imediat următoare.

Mulțumim Asociației părinților „Licuricii Dorohoi” și LSI Dorohoi care au făcut posibilă derularea în bune condiții a proiectului.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web