Dorohoi News Logo

Noi performanțe! Liceul „Regina Maria” Dorohoi și-a lansat clubul de robotică „North-East Dynamics” - FOTO

Robotica_30

Liceul „Regina Maria” Dorohoi adaugă la lista reușitelor elevilor și succesul clubului de robotică „North-East Dynamics”, un club înființat anul acesta cu ajutorul profesorului îndrumător Oprița Petru-Simion și singurul din județul nostru la momentul actual.

Joi, 14 martie 2019, aceștia au decis că ar fi cazul să organizeze primul lor eveniment, destinat tinerilor pentru a le explica cât mai detaliat în ce constă acest club și pentru a putea să realizeze un meci demonstrativ. Clubul a luat ființă anul acesta prin participarea la BRD FirstTeachChallenge, cea mai mare competiție de robotică între liceele din țară. Concursul provine din America și este deja la a treia ediție în România, tema schimbându-se în fiecare an.

Anul acesta, membrii clubului trebuie să construiască un robot capabil să se orienteze în spațiul lunar, să detecteze și să colecteze roci, să revină la modul lunar și să se atașeze de acesta. De asemenea, la activitate s-a prezentat un video demonstrativ în acest sens pentru a-i face pe cei prezenți să înțeleagă cât mai bine conceptul acestui club, ba mai mult, cei doritori au avut oportunitatea să încerce să dirijeze robotul.

A urmat prezentarea membrilor grupului și funcția îndeplinită de fiecare în cadrul echipei:
- Darius Ștefan, Andrei Cozma și Alex Vatamanu – mecanici;
- Georgian Zaharia – programator;
- Cristi Munteanu – proiectant 3D;
- Rocsana Ionescu, Dalia Rotaru și Rareș Asofronie – se ocupă cu strângerea de sponsori;
- Denisa Barabasa – responsabilă de caietul tehnic;
- Solomei Ștefan și Tudor Rebenciuc – sunt la PR și se ocupă cu activitățile outreach;
- Georgiana Rotaru – se ocupă cu partea de promovare online, administrând paginile de Facebook și Instagram;
- Cronț Andreea – team leader-ul grupului.

Etapa regionala a avut loc în luna februarie la Iași și s-au clasat pe locul 9 din 39 de echipe. În plus, au primit și premiul 3 Motivate Award pentru munca în echipă, pentru felul în care s-au motivat între ei si pentru felul in care i-au motivat pe cei din jur să le urmărească activitatea. S-au calificat la etapa națională de la București unde vor participa în perioada 21-24 martie. 

Georgiana Rotaru, raspunzator pentru promovarea echipei a declarat pentru cititorii Dorohoi News : " A fost o muncă de echipă, fiecare dintre noi și-a depășit limitele și am învățat că orice este posibil dacă iți dorești. Amuzant sau nu, la început au fost oameni care ne-au zis că vom construi roboți când vor zbura porcii. Iată-ne astăzi aici cu o mascotă pe măsura. Porcii noștri au prins aripi și urmează să zboare în continuare. 

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul sponsorului nostru principal, cei de la "Nație prin Educație", care ne-au oferit și un kit de piese necesare pentru începerea construirii robotului. Le mulțumim și profesorilor noștri care au crezut în noi încă din primele clipe, respectiv Bolohan Mihai, Gheorghiță Geanina și Oprița Petru-Simion. Vă invităm să ne fiți aproape pe Facebook și Instagram să vedeți cum evoluează lucrurile și la București. Mai mult, proiectul nostru va continua și în anii următori, dorind să aducem cât mai aproape de elevi educația de tip STEM." 

Această activitate a fost un real succes, membrii de la " North-East Dynamics" ajungând să le câștige aprecierea și respectul celor prezenți, iar nouă, dorohoienilor, nu ne rămâne decât să le urăm un călduros succes pe tot parcursul desfășurării proiectului și sperăm să ne determine pe toți să spunem " Jos pălăria, Regina Maria". (Andra Frunză)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web