Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – Rezultate de excepție și calificare la etapa Națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovi

haimovici-matematica

Matematica este știința științelor, reprezentând temelia, baza, pentru multe alte științe. Este o știință frumoasă și interesantă care atrage elevii Colegiului Național “Grigore Ghica” Dorohoi spre a-i desluși misterele.

La concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” s-au evidențiat cu premii deosebite Leancă Petrică (clasa a XII-a B), premiul I și calificare la etapa naţională (prof. Stegaru Viorica); Barbacariu Alexandra Elena (clasa a X-a B), premiul al II –lea (prof. Stegaru Viorica); Răileanu Bianca Delia (clasa a IX-a D), menţiune (prof. Stegaru Viorica); Gorgan Luigi – Manuel (clasa a IX-a B), menţiune (prof. Şlincu Georgel) și Luchian Alexandru (clasa a XI-a B), menţiune (prof. Şlincu Georgel). În spatele acestor rezultate stau seriozitatea, munca și ambitia elevilor, precum si pasiunea și profesionalismul cadrelor didactice.

Profesorul Adolf Haimovici (1 octombrie 1912, Iași), unul dintre profesorii cei mai apropiați de studenți, era numit simplu: Profesorul. Pentru că Profesorul putea fi găsit în orice zi, pentru că era implicat în aproape toate activitățile facultății, pentru că era disponibil să asculte și să ajute pe oricine.

Adolf Haimovici rămâne în conștiința  posterității ca un strălucit om de știință, un eminent dascăl și un model de comportament, care, cu talent și muncă, cu dăruire și  pasiune, a contribuit în mod plenar la progresul științei și învățământului românesc. În cinstea sa a fost înființat Concursul  Național de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”.

„Pitagora spunea că lumea e condusă de numere și că tot ce ne înconjoară poate fi transpus în cifre. Cred că același lucru l-am simțit și eu atunci când am descoperit această lume fascinantă a matematicii. Este o lume în care, deși metodele sunt diferite, rezultatul obținut este mereu același, unul exact. Chiar dacă, la prima vedere, universul cifrelor poate fi arid, consider că nu există bucurie mai mare decât aceea  de a ajunge la rezultatul corect după ore lungi de trudă. Pot spune că pentru mine matematica e un mod de a fi, o pasiune care trece dincolo de orele de școală. Bazându-mă în continuare pe sprijinul doamnei profesoare, căreia îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, sper că voi putea face parte cât mai mult timp, din acest univers complex, dar minunat al cifrelor.” (Alexandra Barbacariu)

„Sunt foarte bucuros pentru această reuşită. Am participat la acest concurs, în fiecare an, din clasa a IX-a până acum şi, în sfârşit, am reusit ceea ce mi-am propus. Consider că cele mai importante lucruri în obţinerea acestui rezultat au fost ambiţia, munca şi, mai ales, perseverenţa. Nu m-am lăsat descurajat când nu am obţinut ce mi-am dorit, am muncit şi mai mult pentru a obţine acest lucru, iar dupa muncă, a venit şi răsplata. Sper să-mi păstrez parcursul bun şi mai departe.” (Petrică Leancă)  (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web