Dorohoi News Logo

Schimb de experiență între cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr.1 Hilișeu-Horia și Gimnaziul „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova - FOT

2

O delegate formată din 10 profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Hilișeu-Horia, judetul Botoșani, condusă de directorul școlii, prof. Nechifor Iulian-Cătălin, miercuri 10 aprilie, a participat la un shimb de experiență cu tema „Metode moderne de predare-învățare” la Gimnaziul „Nicolae Testemițanu” din Ochiul Alb, raionul Drochia, Republica Moldova.

Evenimentul fost mijlocit de Primăria comunei Hilișeu-Horia, întrucât acesta reflectă o secvență din proiectul inițiat demarat de către primăriile localităților Hilișeu-Horia și Ochiul Alb.

Pe parcursul vizitei în Republica Moldova, profesorii români au avut ocazia de a participa la activități didactice alături de omologi, schimbând informații privind cele mai bune practici, precum și de a cunoaște metodologiile, instrumentele și programele de formare. De asemenea, s-a asigurat schimbul de informații privind tipul de organizare administrativă a școlilor, organizarea examenelor naționale, diverse programe implementate, etc.

În cadrul schimbului de experiență elevii moldoveni coordonați de domnii profesori au pregătit și susținut diverse momente artistice. De asemenea, au fost organizate lecții demonstrative la disciplinele: limba și literatura română, biologie, educație fizică, limba franceză și la disciplina opțională „Tainele comuncării”. Programele au pus în valoare atât munca tuturor cadrelor didactice din școală, dar și dăruirea elevilor.

S-au schimbat opinii într-o atmosferă caldă, s-a comunicat în aceeași limbă: a prieteniei și bunei colegialități, a spiritului de buni români și s-a cimentat legătura dintre frați. Toate aceste elemente au condus la decizia de continuare a proiectului și de organizare a unor activități comune cu elevii ambelor unități de învățământ implicate, astfel atingându-se o parte a obiectivelor proiectului. (prof. Iulian Cătălin Nechifor)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web