Grădinița cu P.P. Nr. 10 Dorohoi, structură a Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, a fost gazda cercului pedagogic al educatoarelor din centrul metodic nr.12, având ca temă „Strategii, metode şi demersuri reuşite în formarea părinţilor în spiritul colaborării şi al parteneriatului”.
Scopul activității a fost implicarea copiilor și părinților în activități ce pot trezi și amplifica receptivitatea față de valorile culturale, de a le oferi șanse egale de afirmare, precum și de a exprima trăirile personajelor prin dialog, mișcare scenică, mânuirea păpușilor. Obiectivele activității au fost atinse printr-o amplă implicare a părinților grupelor „Iepurașii” și „Fluturașii”, prof. înv. preșc. Mihaela Lazăr și prof. înv. preșc. Mirela Vieru, în prezentarea piesei de teatru „Iedul cu trei capre” și a piesei de teatru cu păpuși „A fost odată în Animalia”.
Activitatea a continuat cu sesiunea de formare a profesorilor din cadrul programului pilot „Fiecare copil merită o poveste”, implementat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, formatori: prof. Maria Enache și prof. Mirela Vieru.
„Fiecare copil merită o poveste” este un program-pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, adresat cu precădere copiilor din zone rurale și urbane defavorizate, cât și profesorilor lor și va ajunge până la finalul acestui an, în toate județele țării. În total, „Fiecare copil merită o poveste" va oferi, la nivel național, un mix de intervenții constând în: 1700 de copii din mediul rural din județul Botoşani vor primi, în perioada următoare, Prima Carte, iar în 10 grădinițe din cele mai defavorizate comunități din Botoșani vor fi amenajate centre de bibliotecă, pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici – acasă și la grădiniță.