Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Parteneriat cu Facultatea de Teatru „George Enescu” Iaşi

parteneriat

La începutul lunii martie, la Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, a fost lansată prima ediție a concursului „Critica de spectacol. În căutarea cronicii ideale”, dedicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din Iași, Suceava, Piatra Neamț, Botoșani, Bacău și Galați.

De la Colegiul National “Grigore Ghica” Dorohoi s-au înscris la competiție elevi din clasa a XI-a F, coordonați de prof diriginte Monica Ifrim și membri ai Clubului de Teatru “Open Wings”, coordonat de prof. Pavel Daniela și Monica Ifrim.

Formatul concursului presupunea participarea elevilor înscriși la atelierul de scriitură critică, susținut de lect. univ. dr. Călin Ciobotari, critic de teatru, în perioada 5 – 6 aprilie 2019 la Facultatea de Teatru Iași. Datorită numărului relativ mare al elevilor înscriși din aceeași instituție, Facultatea de Teatru, împreună cu domnul profesor Călin Ciobotari, au hotărât să susțină atelierul „Critica de spectacol. În căutarea cronicii ideale” la Colegiul Național “Grigore Ghica” în data de 7 aprilie 2019.

Elevii înscriși au învățat în cadrul atelierului, susținut cu măiestrie și profesionalism de către domnul profesor Călin Ciobotari, structura necesară pentru a scrie o cronică de teatru ținând cont că cea mai importantă este simplitatea deoarece “reprezintă idealul scriiturii.”

Ultima etapă a concursului constă în aplicarea cunoștințelor acumulate în cadrul atelierului, astfel că elevii vor scrie o cronică a unui spectacol de teatru vizionat în luna aprilie.

„O cronică bună de teatru trebuie să pornească de la analiza textului până la detalii de coregrafie sau scenografie. Anul acesta are loc prima ediție a concursului care are ca scop principal atragerea tinerilor către sălile de spectacol. Cei care vor câștiga au prioritate la Facultatea de Teatru deoarece acest concurs se desfășoară ca un examen de admitere pentru ei”, a declarat lect. univ. dr. Călin Ciobotari, coordonator al proiectului.

Câștigătorii vor avea asigurat un loc la buget la Facultatea de Teatru, secția „Management cultural”, iar textul scris de ei va fi publicat în presa ieșeană. Pe lângă acestea, în funcție de locul ocupat în clasamentul final, elevii vor primi și cărți. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web