Dorohoi News Logo

Natura înseamnă VIAȚĂ. Protejați-o! Acțiune de amploare a elevilor Școlii „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi - FOTO

Scoala 8_19

Sub acest îndemn, vineri, 5 aprilie 2019, elevii Școlii Gimnaziale ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, însoțiți de cadre didactice s-au adunat în cartierul Plevna, în cadrul unei ample acțiuni de voluntariat ce a presupus ecologizatrea acestui cartier.

Echipați corespunzător, cu mănuși și saci de gunoi, elevii au strâns numeroase deșeuri, ambalaje, hârtii, sticle de plastic și alte gunoaie aruncate de oameni mai puțin preocupați de păstrarea unui mediu curat. Folosindu-se de unelte precum hârlețe, greble și stropitori au adunat resturile de plante uscate, au săpat în jurul pomilor și au plantat și udat flori în unele spații situate între blocurile de locuit.

Acțiunea s-a derulat în cadrul Proiectului: ”Comunitatea marginalizată Plevna-Dorohoi – program integrat de măsuri de intervenție (CMP-Dh)”, având drept obiectiv prioritar ”Acțiuni de îmbunătățire, condiții de locuire”.

Din partea Primăriei Dorohoi au participat domnul primar ing. Dorin Alexandrescu, doamna Francu Angela, domnul Tuduruță Răzvan, managerul proiectului, alături de alți angajați ai instituției sus menționate.

Întreaga activitate a fost un real succes, elevii participanți la acțiune declarând: „Dorim să ne implicăm activ în viaţa comunităţii locale din care facem parte, iar acest gen de acţiuni arată, încă o dată, dacă mai era nevoie, că nouă, elevilor, ne pasă de mediul în care trăim” (au consemnat Tuduruță Răzvan, Francu Angela, Luca Otilia Stela și Ghebac Mihai Ovidiu).

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web