Dorohoi News Logo

Cercul pedagogic al Consilierilor educativi, la Seminarul Teologic Dorohoi - FOTO

cerc pedagogic 002

Joi, 10 mai 2019, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, s-a întrunit Cercul pedagogic al Consilierilor educativi. 

Activitatea, desfășurată în Sala de festivități „Pimen Mitropolitul” din incinta Seminarului, a reunit Consilierii educativi din zona orașului Dorohoi, care coordonează și îndrumă elevii în activitățile lor extrașcolare. Participarea la acest activitățile extrașcolare lărgește orizontul cultural al elevilor, completând cu noțiuni noi volumul de cunoștințe însușite în cadrul orelor de curs. Aceste activități au ca scop dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activități cât mai variate și bogate în conținut, cultivarea interesului pentru activități socio-culturale, oferirea de suport pentru reușita școlară în ansamblul ei.

Părintele Constantin Muha, directorul Seminarului, a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți, amintindu-le rolul pe care consilierul educativ îl are într-o instituție de învățământ, mai ales în aceste vremuri, în care tinerii sunt în căutarea unor modele de urmat în viața lor.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea unor exemplede activități desfășurate la Seminarul Teologic din Dorohoi, care constituie un mijloc de formare a competențelor, contribuie la educarea morală și estetică a elevilor seminariști, diciplinându-le acțiunile și extinzându-le orizontul cultural-artistic. Părintele Ionuț Crețu, consilier educativ la Seminar, a precizat că activitățile extrașcolare reprezintă un mijloc de formare a deprinderilor elevilor de a-și folosi, în mod rațional, timpul liber și sunt propice manifestării spiritului de independență și inițiativei.

Anul 2019, în Patriarhia Română, a fost declarat ca „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești”. 

Elevii seminariști sunt antrenați în desfășurarea unor activități specifice, în cadrul cărora se promovează valorile spirituale și tradiționale ale poporului român. De aceea, cadrele didactice prezente au vizionat înregistrarea piesei de teatru „Un bulgăre de humă”, în regia doamnei profesor Cristina Ignat, scenetă prezentată de Trupa de teatru HARIS la Concursul Național „Creangă… la el acasă”, desfășurat la Tg. Neamț, în luna aprilie 2018, premiată cu Trofeul Concursului.

Pentru a evidenția faptul că activitățile extrașcolare sunt necesare și importante pentru tineri, membrii Ansamblului ROMANIȚA au prezentat o suită de dansuri populare, precum și câteva cântece populare.

Oaspeții au vizitat școala, apreciind faptul că la Seminar, elevii au posibilitatea să-și pună în valoare abilitățile și ideile. Centrul Tematic „Ion Creangă”, Biblioteca „Pr. Dumitru Furtună”, Paraclisul „Sf. Ioan Iacob”, Cafeneaua muzicală, au fost câteva dintre obiectivele vizitate.

În cadrul discuțiilor de final, cadrele didactice prezente s-au arătat impresionate de activitățile desfășurate la Seminarul Teologic din Dorohoi, care ar putea constitui exemple de bune practici, au apreciat implicarea și dăruirea elevilor și a cadrelor didactice. De asemenea, părintele Ionuț Crețu, a arătat că toate aceste activități nu s-ar putea desfășura fără colaborarea cu toate cadrele didactice din unitate și, bineînțeles, fără sprijinul conducerii școlii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web