Sâmbătă, 11 mai 2019, Liceul R„egina Maria”, Dorohoi, a fost gazda profesorilor dorohoieni de chimie și fizică, reuniți într-o activitate comună a celor două Cercuri Pedagogice.
Activitatea a debutat cu dezbaterea viziunii MEN cu privire la educație „Educația ne unește!” la Liceul „Regina Maria” în prezența doamnei insp. Nadia Guluță. S-a insistat asupra noii structuri a învățământului obligatoriu cât și asupra propunerilor privind organizarea bacalaureatului diferențiat.
Programul a continuat cu deplasarea la USV Suceava, pentru o vizită de documentare. În Sala Senatului,cei 25 de profesori participanți au fost întâmpinați de către prof. univ. dr. Mihai DIMIAN- prorectorul USV, prof. univ. dr. ing. Mircea-Adrian OROIAN - decanul Fac de Inginerie Alimentară și ș. l. dr. ing. Silviu-Gabriel STROIE. Prelegerea susținută de prof. univ. dr. Mihai DIMIAN, privind evoluția sistemului de învățământ românesc, a fost baza unor dezbateri pe teme de actualitate precum: modalitățile de ridicare a calității învățământului românesc; interdisciplinaritate, pluridisciplinaritate și transdisciplinaritate.
Au fost vizitate cinci laboratoare ale Facultății de Inginerie Alimentară și ale Facultății de Inginerie Electrică dotate cu aparatură modernă, de înaltă performanță și Observatorul Astronomic al USV Suceava, pentru o proiecție demonstrativă în Sala Planetariului, în prezența d-lui Cristian PÎRGHIE, directorul Observatorului.
La finalul reuniunii, prof. Mariana Sandu și prof.dr. Cristian-Dan Oprișan au susținut referatul „Fascinanta provocare a interdisciplinarității”, în lucrare fiind prezentate diverse orientări și exemple privind învățarea bazată pe investigație, precum și abordările interdisciplinare în matematică, fizică, chimie, biologie geografie.