Dorohoi News Logo

Elev de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi premiat la Gala Elevului Reprezentant

Petru_2

Consiliul Național al Elevilor, structură națională de reprezentare a drepturilor și nevoilor elevilor din România, a găzduit cea de-a doua ediție a proiectului „Gala elevului reprezentant”, eveniment care a avut loc în Aula Magna din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București pe data de 31 mai 2019.

Tema de anul acesta a fost  una simbolică pentru bunul demers al actului educațional: „From ESC to CTRL in education”. „Precum tasta CTRL nu funcționează decât împreună cu alte taste, nici sistemul de educație nu poate să atingă un nivel performant în lipsa unei eficiente cooperări între actorii săi.”, au declarat organizatorii evenimentului. Competiția națională „Gala elevului reprezentant” a constat în propunerea elevilor implicați în proiecte și susținători ai ideii de schimbare în educație, persoane ale căror inițiative reprezintă un punct de reper pentru dezvoltarea performantă a sistemului educațional.

Nominalizat la categoria „Elevi care schimbă comunitatea”, Petru Cîrneală, elev în clasa a XI-a F la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, a fost ales, din sutele de elevi propuși la nivel national, pentru a participa la premierea competiției, clasându-se printre cei cinci elevi premiați în finală. Propunerea a venit din partea profesorului diriginte, Monica Ifrim, care îl caracterizează pe tânărul Petru ca fiind “o persoană dinamică, cu bune cunoștințe de comunicare, capabil să ducă la final sarcinile primite.”

S-a dedicat activităţilor de voluntariat din cadrul Programului SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) precum și a celor extracurriculare din cadrul Săptămâna Educației Globale, Ziua Limbilor Europene, Ziua Educației, etc. Pasiunea pentru teatru i-a adus nominalizarea pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului de teatru Lyceum iar ca membru în Clubul de dezbateri academice al liceului s-a făcut remarcat prin seriozitate și dăruire față de lumea oratoriei, participând atât în calitate de arbitru la competiția PTA de la Ploiești dar și ca debater la competiția națională Saint George.

 Cum te simți știind că ești clasat în top 5 elevi ai României care schimbă comunitatea?

Petru: „Succesul unui singur minut ne răsplătește pentru eșecuri de ani de zile”, spune Robert Browning. Ei bine, cam așa definesc și eu ceea ce mi s-a întâmplat. Am greșit mult, uneori am crezut că nu va mai exista lucru pe care să îl finalizez, însă am reușit să mă ridic și să folosesc într-un mod constructiv lucrurile negative care m-au acaparat pe parcursul timpului. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul unor oameni extrem de importanți mie: familia, prietenii și doamna dirigintă, prof. Ifrim Monica. Țin să le mulțumesc pentru că au făcut din mine un adolescent care înțelege lucruri ce par a fi complicate, care aspiră la o schimbare ce are finalitatea mult dorită de toată societatea. Poate că se va întâmpla, sau poate că nu, cel puțin nu în acel moment, dar în viitor, cu siguranță. Îmi place să renasc, asemenea păsării Phoenix!”

Ce te motivează să fii implicat?

Petru: „Speranța. Întotdeauna am sperat și continui să fac asta. Sper la un viitor mai bun, la o societate mult mai echilibrată. Mă implic pentru a putea face din speranță, realitate.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web