Dorohoi News Logo

Elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi în excursie pe meleagurile copilăriei lui Eminescu - FOTO

scoala 006

130 DE ANI  FĂRĂ MIHAI EMINESCU!
„Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte,
E-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.“ 

Cu ocazia împlinirii celor 130 de ani de trecere în eternitate a poetului național, Mihai Eminescu, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza“ Dorohoi a mers  într-o excursie pe meleagurile copilăriei lui Eminescu.

La patru kilometri de Memorialul Ipotești se află sursa de inspirație poetică a poetului, lacul cu nuferi, care face parte din patrimoniul național. Într-o zi călduroasă de vară, plimbarea prin pădure a fost foarte plăcută. 

Am vizitat casa memorială a familiei Eminovici, care reînvie atmosfera perioadei în care familia poetului a locuit la Ipotești. Biserica veche a satului a fost cumpărată de Raluca Eminovici, mama poetului, devenind astfel lăcaș de rugăciune al familiei. Lângă bisericuța familiei se află biserica satului Ipotești, unde am văzut portretul lui Mihai Eminescu în mărime naturală, pictat în semn de omagiu. Unul dintre arhangheli are chipul poetului, iar aureolele sfinților au culoare neagră. Este singura biserică din Europa închinată unui scriitor. A fost ridicată de Nicolae Iorga în memoria lui Eminescu și are o pictură deosebită.

La Biblioteca Națională de Poezie am urmărit și ascultat cu interes Concertul simfonic prezentat de orchestra Filarmonicii Botoșani, organizat cu această ocazie. 

Dacă vrem să ne iubim patria, neamul, biserica, să-l citim pe Eminescu!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web