Dorohoi News Logo

SUCCES! Cu premii la GHICA !

premii

La începutul acestui an școlar Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi a devenit beneficiarul unui grant în valoare de 100.000 Euro pe o perioadă de 4 ani școlari, în cadrul proiectului ROSE, al cărui principal obiectiv este creșterea procentului de promovare a examenului de bacalaureat și accesul la educația terțiară (titlul proiectului este Sprijin și Unitate prin Competențe spre o Carieră Europeană de Succes (SUCCES)

În cadrul progamului s-au desfășurat cursuri de pregătire (460 de ore) cu elevii claselor a XII-a la materiile la care elevii susțin probe scrise la examenul de bacalaureat, precum și pregătire remedială cuelevii claselor IX-XI. S-au desfășurat ședințe de consiliere psiho pedagogică cu elevii și părinții acestora, premiza fiindcă o stimă de sine bine definită este foarte importantă în conturarea performanței școlare a elevilor. Au fost prevăzute activități de dotare și amenajare a colegiului, achiziționându-se 3 laptopuri, o tablă interactivă și o imprimantă multifuncțională.

În scopul stimulării învățării elevilor s-au realizat activități extrașcolare: o excursie școlară de 2 zile de care au beneficiat 40 de elevi ai grupului țintă din clasele a XII-a și o vizită de studiu la Universitățile ieșene Al. I. Cuza și Gh. Asachi, tot pentru un număr de 40 elevi, iar patru dintre cei mai merituoși elevi (cei care au înregistrat cel mai mare progres scolar) vor beneficia de o tabără tematică de șapte zile în perioada vacanței de vară.

Elevii grupului țintă au putut participa la activitatea Știu, deci exist! care a constat în 2 concursuri de cultură generală cucunoștințe din disciplinele de bacalaureat, finalizate cu premiile următoare: 2 tablete, 2 harduri externe și 2 pachete de rechizite.

Premiul I 
Topală Costel
Balan Bogdan

Premiul II 
Matianu Samuel
Bordianu Beatrice

Premiul III 
Cremenciuc Nicoleta
Muraru Sabin

Este rândul vostru, dragi absolvenți, să faceți dovada eforturilor comune depuse, iar rezultatele voastre la bacalaureat să ne bucurepe toți. 

SUCCES !

Prof. coordonator,
ȘLINCU Georgel

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web