Dorohoi News Logo

Amina-Giorgiana Damian – Dorohoianca de 10 la Evaluarea Națională 2019

Damian

Municipiul Dorohoi este din nou în top după afișarea rezultatelor de la Evaluarea Națională 2019. La nivelul județului Botoșani, dintre cei care au susținut examenul (3844), au obținut medii peste 5 un număr de 2443 elevi (promovabilitate de 63,55%), în timp ce 1401 de elevi au primit note între 1 și 4,99.

La nivelul municipiului Dorohoi, Amina-Giorgiana Damian, elevă la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, a obținut una din cele două medii de 10.

„Spiritul competitiv, dorința de a îmi lărgi orizonturile, anii de muncă și îndrumarea cadrelor didactice au fost factorii care au determinat media 10 la examen. Ajutorul primit din partea profesorilor m-a motivat să cred în propriile-mi forțe. Bineînțeles, sursa inepuizabilă de inspirație o reprezintă pasiunea pentru excelență. Deși a fost un drum anevoios presărat cu multe critici și alte piedici, am concluzionat că visele se pot adeveri atâta timp cât nu ne pierdem focul lăuntric, căci noi suntem liderii propriului viitor. Pășesc cu emoție într-o nouă etapă a vieții, liceul, dar am convingerea că noii profesori îmi vor ghida parcursul la fel de meticulos.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Amina-Giorgiana Damian.

În județul Botoșani au fost obținute 35 de note de 10 la Limba și literatura română și 64 de note de 10 la proba de Matematică.

Totodată, 8 elevi din județul Botoșani au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2019:

1. BUICIUC A. CRISTINA BIANCA - Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani;
2. CIOBANU S. STELIAN - Școala Gimnazială „Petru Rareș” Cervicești;
3. DAMIAN C. AMINA GIORGIANA - Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi;
4. DUMBRĂVEANU IC. IOAN ALEXANDRU - Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani;
5. HIZILNICOV I. ANA MARIA - Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani;
6. IONEL MS. ANDREEA - Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi;
7. PETROVICI IB. IULIA BIANCA - Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani;
8. RADANI E. ANTONIA - Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web