Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” din Dorohoi se află printre cele patru unități de învățământ din județ care vor participa la un proiect de programare şi robotic

robo2

Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani este coordonatorul unui consorțiu național format din 4 unități de învățământ din județul Botoşani, în cadrul proiectului „Adaptarea competențelor şi cunoştințelor de specialitate ale profesorilor de informatică la robotică şi tehnologii web moderne” (Tech-Roboweb), nr. 2019-1-RO01-KA102-062780, finanțat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 1, Formare profsională-VET, proiecte de mobilitate în domeniul Învățământ profesional şi tehnic.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 20 de luni (01.06.2019 – 31.01.2021) şi are un buget de 28.600,00 Euro.

Unitățile de învățământ din consorțiu sunt: Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani, Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoşani şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani.

În cadrul proiectului, 16 profesori cu specializarea Informatică/TIC sau cu dublă specializare (Informatică, STEM) vor participa la 2 stagii de observare (8 profesori în Italia şi 8 profesori în Portugalia), în vederea extinderii competențelor şi cunoştințelor profesionale în domeniile Web şi Robotică, pentru a putea integra la clasă strategii didactice de predare/ învățare/ evaluare asociate formării. În acest scop, vor fi elaborate materiale didactice auxiliare, utile în predarea-învățarea programării roboților şi dezvoltării aplicațiilor web, vor fi formați şi alți profesori de Informatică/TIC, vor fi organizate activități cu elevi în domeniile programare şi robotică.

Impactul proiectului, pe termen scurt, mediu şi lung, va fi vizibil din perspectiva beneficiarilor, a elevilor, a consorțiului şi a comunității locale.

Informații suplimentare: 
https://www.erasmusplus.ro/formare-profesionala-vet-mobilitati;
https://www.erasmusplus.ro/library/VET/2019/Rezultate_KA102_116_2019.pdf.

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+, acţiunea cheie 1, Mobilități, Formare profesională-VET. Această publicaţie/comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web