Dorohoi News Logo

Trei licee din județul Botoșani vor primi bani de la Ministerul Agriculturii

bani scoli

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect prin care 58 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol vor primi finanţare astfel încât declinul învăţământului liceal agricol să fie oprit. În ultimii 20 de ani numărul de licee agricole s-a redus de patru ori, conform celor mai recente date.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu reprezentanţii liceelor agricole pentru a discuta şi despre dificultăţile cu care se confruntă acestea și speră ca astfel să asigure forța de muncă din agricultură.

„Este necesar să avem tineri bine pregătiţi, iar acum trebuie să creionăm în mod real necesităţile liceelor cu profil agricol pe care să le transpunem în acte normative”, a spus Petre Daea.

Printre cele 58 de licee selectate pentru finanţare se numără trei din Botoşani, două din Alba, trei din Teleorman, trei din Iaşi și două din Bihor.

Unitățile școlare din județul Botoșani care vor primi finanțare de la Ministerul Agriculturii sunt Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani, Liceul „Demostene Botez” Trușești și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web