Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” Dorohoi: Fii și tu memorabil! Fii Erasmus+!

erasmus

Este titlul sub care Liceul „Regina Maria” a lansat cele trei proiecte europene finanțate de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS+, pe care le desfășoară începând din acest an, în Limba franceză. 

Sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor din 26 septembrie a reunit în Sala de Festivități a liceului elevi și profesori care înțeleg importanța limbilor străine și rolul nemărginit al școlii în creșterea interesului și a capacităților copiilor de a folosi limba franceză ca instrument real de comunicare, de promovare a istoriei, a culturii europene și a valorilor comune.  

„Patrimoniul cultural și rolul său în dezvoltarea personală a elevilor”, cu acronimul simbolic AIDE.ART.FR reunește 6 școli partenere din Franța (2 licee), Portugalia, Italia, Turcia și România. Liceul “Regina Maria” Dorohoi coordonează acest parteneriat școlar la nivel european, atribuindu-și rolul de lider al unei echipe multiculturale, cu elevi provenind din medii cu valori diferite. 

„Învățarea limbilor străine prin crearea unei pagini web” sau simplu WEBLANGUES este cel de-al doilea proiect ce reunește 3 școli partenere din Italia, Lituania și România. 

Pentru că suntem convinși că o educație de calitate pentru elevii noștri înseamnă și formarea permanentă a cadrelor didactice, cel de-al treilea proiect coordonat de Liceul “Regina Maria” în perioada 2019-2021 “Accesibilitate și incluziune socială prin exploatarea resurselor IT în demersul didactic”, pe surt IT4INCLUSION propune unui număr de 10 profesori ce predau discipline din Ariile Curriculare “Limbă și comunicare” și „Om și societate” participarea la un curs de formare cu tema "ICT as a tool for intercultural and media education", susținut de Centrul de Resurse Educative și Formare Sesimbra, Portugalia. 

Dacă vă e dor de sensibilitatea limbii franceze și doriți să ne susțineți, vă așteptăm la activitățile locale derulate în incinta Liceului „Regina Maria”, Școală Europeană 2014 și 2017! (comunicat de presă – Liceul “Regina Maria”)

Disclaimer: Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web