Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” Dorohoi – mobilitate Erasmus+ în Alexandria, Grecia - FOTO

1

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie, 3 profesori și 6 elevi ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi au participat la o mobilitate în cadrul Proiectului Erasmus+ MyCulture - YourCulture - OurCulture 2018-2020, Nr. de referință 2018-1-TR01-KA229-058185_4.

Întâlnirea a avut loc la școala EPAL Alexandrias unde s-au reunit echipele de proiect din cele 6 țări partenere: Turcia (țara coordonatoare), Italia, Portugalia, România și Grecia.

Tema întâlnirii a fost teatrul. Fiecare școală a pregătit o reprezentație teatrală. Elevii români au pus în scenă un fragment din piesa lui Barbu Ștefănescu Delavrancea „Apus de soare”. Celelalte țări partenere au avut de asemenea reprezentații deosebite, elevii greci încântându-ne cu un fragment din piesa „Antigona” în interiorul teatrului antic din Dion. În cadrul acestei interpretări fiecare țară a avut un elev care a participat activ în punerea în scenă a piesei. 

Din nou, a fost subliniată valoarea educațională a proiectelor Erasmus+ care oferă posibilitatea elevilor de a-și deschide mintea spre multiculturalitate cunoscând stilul de viață, culturi și religii diferite.

„Pot spune că această experiență mi-a deschis noi orizonturi, m-a făcut să fiu mai sociabil, mai deschis, m-a făcut să învăț mai multe despre modul de viață al altor oameni și aș recomanda-o cu căldură tuturor.” (Rotariu Tudor, clasa a XI a A).

„Contrar tuturor așteptărilor mele, experiența Erasmus mi-a oferit un nou cămin, dar și posibilitatea de a crea o nouă o familie, indiferent de bariera celor mai mult de 1000 de kilometri. În altă ordine de idei, activitățile au fost planificate corespunzător, având dozajul ideal de amuzament, presărat cu istoria atât de populară a Greciei, dar și de drumețiile alături de oamenii ce vreau să devină parte din sufletul meu.  Mă declar iremediabil îndrăgostită de priveliștile pe care această țară a fost capabilă să mi le ofere, mâncarea delicioasă, dar și faimoasele povești ce îmbracă această țară într-o haină mitologică.” (Căruntu Denisa, clasa a XI a A).                                  

„Această experiență cu Erasmus a fost pentru mine un punct de cotitură în modul în care privesc lumea și oamenii, limbile vorbite de alți oameni și culturile lor. M-am bucurat enorm să întâlnesc oameni din atâtea țări și să ajung să îi cunosc, pe ei și țările din care ei vin, prin poveștile lor. Dacă aș avea cum, aș retrăi experiența asta de câteva sute de ori. Sau altele de genul acesta. Merită. 100%“ (Pînzariu Onisim clasa a XII a B) Coordonator proiect – prof. Amariei Nicoleta Loredana

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web