Dorohoi News Logo

Un concurs adresat tinerilor din Dorohoi - FOTO

2

Dumnezeu vorbește cu fiecare dintre noi oamenii, fiecăruia în parte și tuturor oamenilor ca fii ai Săi.
Sfânta Scriptură este un mod aparte prin care Îl putem cunoaște și chiar vorbi cu Dumnezeu. Sfânta Scriptură este asemenea unei scrisori deschise în care putem găsi dragostea pe care Dumnezeu ne-o trimite fiecăruia dintre noi, zi de zi, ceas de ceas, clipă de clipă. Doar trebuie să vrem... să vrem să îi acceptăm dragostea Lui, să vrem să primim în mâinile noastre Sfânta Scriptură și deschizându-o vom afla acolo o nouă viață: aceea de fii ai Lui.

În după-amiaza zilei de 10 octombrie 2019, un grup de 16 tineri s-au hotărât să mărturisească bucuria, dragostea și înțelepciunea pe care au aflat-o citind din Cartea Cărților. 

Gazda noastră - Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi – ne-a pus la dispoziție o sală de clasă unde, sub forma unei competiții inedite aflată la prima ediție în Protopopiatul Dorohoi, tinerii au dat dovadă că nu doar au citit Noul Testament ci chiar mai mult, și l-au însușit.

Un concurs pentru prietenii scripturii

Competiția intitulată „Concurs de cunoaștere a Noului Testament” este organizatăde Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Sectorul de misiune – coordonat de părintele arhimandrit Nicodim Petre.
Concursul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, a avut ca temă „Minunile săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos” prezentate în cele 4 Sfinte Evanghelii.

Prima etapă a concursului – etapa la nivel de Protopopiat – a fost organizată de părintele Foca Mihai Claudiu, responsabil de activitățile cu tinerii din Protopopiatul Dorohoi, ajutat fiind de juriul format din Pr. Prof. Chichioacă Petru-Georgelși Pr. Apetrei Ștefan Ionuț, ambii profesori la Seminarul Teologic din Dorohoi și Pr. Onofrei Marius.

Participanții, cu vârste între 14 și 17 de ani, sunt elevi proveniți din parohiile Iezer, Dumbrăvița, Ibănești, Lunca, Dersca, Vlădeni, Bucecea, Satu Nou, Dealu Mare, Trestiana precum și doi membri din ATOR Dorohoi.

Câștigători ai acestui concurs au fost în fapt toți tinerii participanți, care pe lângă experiența acumulată, au fost răsplătiți de Sectorul de Misiune al Arhipiscopiei Iașilor cu câte un Noul Testament.
Tinerii: Aniculăesei Alexandru (Parohia Dumbrăvița) – Premiul I, Cantonaș Valentin (Parohia Lunca) – Premiul al II-lea și Apetrei Teodor Ștefan (Parohia Dealu Mare)– Premiul al III-lea sunt cei care vor reprezenta Protopopiatul Dorohoi la faza eparhială a Concursului, programată la Iași în data de 13 noiembrie 2019 (Ziua Bibliei).

Felicităm pe toți participanții pentru rezultatele obținute și nădăjduim ca în viitor astfel de proiecte destinate tinerilor din zona noastră să capteze interesul și participarea unui număr mai însemnat de tineri și, de asemenea, obișnuința de a lectura cu mult folos Sfânta Scriptură, adevărata „scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu pentru oameni”. (O.M.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web