Dorohoi News Logo

Reuniune Transnațională organizată de Liceul „Regina Maria” din Dorohoi - FOTO

reuniune 01

În perioada 11-13 octombrie, Liceul „Regina Maria” Dorohoi a celebrat franțuzește Erasmus Days alături de parteneri din 5 școli europene, în cadrul Reuniunii Transnaționale de management și implementare organizate la București, în cadrul proiectului Erasmus+ „Patrimoniul cultural și rolul său în dezvoltarea personală a elevilor”, nr. de referință 2019-1-RO01-KA229-063823.

Întrunirea a urmărit stabilirea unui demers comun și agreat de toate școlile partenere, a privilegiat armonizarea echipelor de proiect și adaptarea activităților propuse de învățare, evaluare și multiplicare a rezultatelor laobiectivele comune.

Cu acronimul simbolic AIDE.ART.FR, proiectul reunește 6 școli partenere din Franța (2 licee), Portugalia, Italia, Turcia și România. Liceul “Regina Maria” Dorohoi coordonează acest parteneriat școlar la nivel european, atribuindu-și rolul de lider al unei echipe multiculturale, cu elevi provenind din medii cu valori diferite. 

Proiectul se desfășoară în doi ani școlari, urmărind ca elevii să-și descopere și să dezvolte abilități artistice, capabile să le formeze armonios personalitatea, modul de exprimare și de relaționare în grup. Teatrul, pictura, dansul, cântecul, patrimoniul cultural reprezintă domenii artistice susceptibile să transmită valori morale și educative, să dezvolte o conștiință europeană și sentimentul de apartenență. 

Pe parcursul celor doi ani școlari, elevii vor participa la 6 Activități de predare, învățare și formare în școlile partenere: Liceul „Ozel Muratpasa Adalya Anadolu” Antalya-Turcia, Liceul „Paul Langevin” Beaucaire-Franța, Liceul „Jean Monnet” Franconville-Franța, Agrupamento de Escolas de Canedo- Portugalia, Istituto Superiore „Sandro Pertini” Afragola-Naples, Italia, Liceul „Regina Maria” Dorohoi.
(comunicat de presă – Liceul “Regina Maria”)

Disclaimer: Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web