Dorohoi News Logo

Luna August, luna meditaţiilor

meditatii

Luna August este una din lunile cu încărcătură emoţională ridicată, cel puţin pentru unii elevi. Şi nu pentru faptul că se simt ameninţaţi de gândul că mai au doar o lună de vacanţă, ci din cauza faptului că luna August este luna corigenţelor. Majoritatea şcolilor şi liceelor din Dorohoi stabliesc anumite date din aceasta lună pentru a-şi testa elevii care nu au promovat la anumite discipline. Un fenomen care rezultă în urma iminentei apropierii de ziua de corigenţă este panica, deobicei mai mare din partea părinţilor.

Mulţi părinţi recurg astfel la singura metodă prin care cred ei că le pot asigura copiilor note bune, respectiv "ameninţările cu ce se întâmplă dacă nu înveţi". În cazul unor elevi acestea au succes, însă pentru mulţi fenomenul "ce se întâmplă" nu interesează întrucât "şi cu diploma în mână, la noi se moare de foame".

Ultima soltuţie la care recurg părinţii pentru a îl determina pe copil să priceapă ceva este pregătirea. La obiectul la care ai picat, cauţi un profesor care să te mediteze, bineînţeles contra cost. O oră de pregătire porneşte de obicei de la 15 Ron sau de la 20 Ron, în funcţie de obiectul şi profesorul cu care vrei să studiezi.
   
"Sunt unele lucruri pe care pur şi simplu nu am putut să le învăţ în timpul anului şcolar. La mine problema este matematica, acum fac pregătire şi sper să nu mai am probleme", ne-a declarat o elevă de la Colegiul Naţional "Grigore Ghica". (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web