„Cred, cu tărie, că noi, românii, și mai ales dorohoienii, suntem ascultători entuziaști și povestitori însuflețiți.
Asociația „Împreună prin cultură” a organizat sâmbătă, 14 decembrie 2019, a doua ediție a Târgului de carte de Crăciun. Începând cu ora 10:00, la Biblioteca Municipală Dorohoi au sosit copii, tineri, părinți și bunici dornici să se alăture campaniei „Donează o carte, oferă o șansă lecturii!”, dar și să participe la lansarea volumului de creații literare „Mozaic” al doamnei profesor Antonescu Cătălina și la atelierul de creație „Culegătorii de vise”. Cărțile donate în cadrul campaniei rămân în incinta Secției de copii a Bibliotecii Municipale, dorohoienii îmbogățind astfel comoara culturală a orașului.
La evenimentul cultural au fost prezente câteva personalități-reper, printre care se numără domnul primar Dorin Alexandrescu, doamna profesor Paula Gavriluță – inspector general adjunct ISJ Botoșani, doamna profesor Cărăușu Mihaela – vicepreședinte al Asociației „Împreună prin Cultură” și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, foști elevi ai doamnei profesor Antonescu au prezenți atât fizic, cât și prin intermediul media. Printre aceștia se numără Stredie Robert – Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate, Scrobaniță Lorena – studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Giosu Mădălina – inginer, Pînzariu Sebastian – student la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, Pînzariu Onisim – blogger literar și Pînzariu Samuel.
După lansarea cărții, doamna profesor Antonescu a declarat: „Am gândit și am organizat acest eveniment pentru copii și pentru comunitatea din Dorohoi. Trăim cu toții în vremuri care ne pun la încercare zi de zi, iar copiii voștri – viitorul nostru – au nevoie să fie stimulați pentru a se descoperi pe sine și pentru a fi capabili să-și croiască un drum asumat. Pentru voi – copii, părinți, bunici, dascăli – s-a născut volumul de creații literare Mozaic. L-am văzut și îl văd ca pe un liant între generații, ca pe o capsulă a timpului.” Ideea doamnei profesor a fost susținută și de doamna profesor Cărăușu, care a afirmat: „Fiecare generație de copii reprezintă o provocare pentru lumea adulților. Fiecare copil reprezintă o poveste, o poveste nescrisă. Ne dorim să ascultăm această poveste. Ne dorim să înțelegeți cât de speciali sunteți fiecare dintre voi. Ne dorim să dați frâu liber imaginației și să creativității și în felul acesta să vă dezvoltați, să evoluați și să fiți mai buni.” (Sami P.)