Dorohoi News Logo

Preşedintele a făcut anunţul! Cum se vor desfăşura BAC 2020 şi Evaluarea Naţională 2020

elevi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate de Ministerul Educaţiei, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Elevii care vor susţine examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională vor sta la distanță mare unii de alții în clasele în care vor fi repartizaţi.

„Examenele naționale - Evaluarea Națională și Bacalaureatul - se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că elevii din anii terminali vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

„Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale", a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a anunţat, luni, că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Pentru aceştia cursurile urmează să fie reluate în toamnă. Excepţie fac elevii din anii terminali, clasa a VIII-a, a XII-a, care vor reveni la şcoală în perioada 2 - 11 iunie. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web