Dorohoi News Logo

Școala nr. 7 Dorohoi: „Școala va fi curată și igienizată prin autogospodărire”

scoala 7 Dorohoi

Ultima lună de vacanță se caracterizează prin finalizarea curățeniei din școli. Este bine știut faptul că elevii și profesorii doresc să intre la începerea anului școlar în clase curate și poate renovate.

Indiferent dacă există sau nu fonduri extra bugetare, fiecare școală încearcă măcar să creeze un minimum de confort și igienizare. La Școala nr. 7 „Al. I Cuza” din Dorohoi, curățenia este finalizată în proporție de 75%. „Fondurile sunt foarte puține și ajung doar pentru reparații curente, de igienizare. În clase se folosește var lavabil, nu avem bani pentru alte reparații de valori mari. Nu avem bani pentru efectuarea de reparații cu firme specializate, oamenii de serviciu fac totul. Grosimea varului de pe pereți depășește 0.5 cm, nu mai are nici aspect, nici calitate”, a declarat directorul școlii, prof. Minodora Găină.

Cu toate acestea, mai există clase unde părinții s-au implicat și au reușit să își facă singuri curățenia în clasa unde copiii lor vor învăța. „Acolo unde am găsit înțelegere la părinți, au venit și au făcut clasele. Nici nu putem impune o sumă de bani, ne descurcăm cum putem, este de fapt o autogospodărire. Încercăm ca pe 1 septembrie școala să fie curată și igienizată.”
De asemenea, conducerea școlii declară că anul trecut au existat sume de bani pentru refacerea terenului de sport, însă nu le-au primit nici până acum. „Am încercat să luăm legătura cu d-nul Conțac, poate ne ajută să obținem niște sponsorizări sau fonduri extrabugetare, nu mai putem lăsa așa terenul. Este un pericol și pentru copii”, a mai adăugat directorul școlii. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web