Dorohoi News Logo

Universităţile din Iaşi în căutare de studenţi

studenti

Zvonul că examenul de bacalaureat din acest an va lăsa universităţile fără studenţi pare să devină real. În sesiunea din iulie, niciuna dintre universităţile ieşene nu şi-a completat în totalitate numărul de locuri pentru anul universitar 2011-2012.

Pentru cea de a doua sesiune de admitere, şi anume cea din septembrie, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (UTI) va avea o ofertă generoasă la admiterea programată între 5 şi 16 septembrie 2011, având în vedere că la cele 11 facultăţi mai există şi locuri fără taxă care nu au fost ocupate. În total, UTI a avut 2945 de locuri la buget şi 797 de locuri cu taxă. De asemenea, locuri libere au rămas și la facultățile din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”. În acest sens, urmează ca în toamnă să fie organizate examene de admitere la Facultatea de Istorie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Matematică și Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Universitatea de Agronomie şi Medicină Veterinară „Ioan Ionescu de la Brad” mai are 179 de locuri disponibile pentru admiterea programată în perioada 7-14 septembrie, toate la Facultatea de Biologie. La a doua sesiune organizată la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T.Popa” nu se va mai susţine testul grilă, admiterea fiind efectuată numai pe baza concursului de dosare, unde sunt luate în considerare media la bacalaureat, media anilor de liceu şi media la anumite obiecte specifice, în funcţie de fiecare specializare. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web