Dorohoi News Logo

Grădinița de vară - Atelierele de Vară „Șotron” la Școala Primară „Dumitru Pompaș” Balinți - FOTO

2

Pe 22 septembrie, am sărbătorit echinocțiul de toamnă, împreună cu copiii din clasa pregătitoare, de la Școala Primară „Dumitru Pompaș” Balinți, care timp de trei luni s-au bucurat alături de coordonatorul proiectului Prof. Liliana Pricopi și echipa formată din prof. Clicinschi Camelia și ed. Hudișteanu Simona Lili, de la Școala Gimnazială „Iancu Munteanu” Tătărășeni, de proiectul „Fiecare copil merită o poveste” - demarat la nivel național de Asociația Ovidiu.ro, încheind astfel seria activităților planificate pentru vara 2020, din cadrul Atelierelor de Vară Șotron.

Pe tot parcursul verii copiii, coordonați și îndrumați de doamnele profesoare au avut parte de multe surprize, de resurse educaționale deosebite, puse la dispoziție de Asociația Ovidiu.ro și au desfășurat activități în natură, explorând lumea vie și aflând multe lucruri noi, experimentând și studiind cu atenție efectele produse de soare, vânt, ploaie asupra mediului înconjurător, dar și reacția produsă de apă asupra pământului, eroziunea, infiltrare, combinarea apei cu cerneala, sarea sau zahărul, bicarbonatul cu oțetul și multe alte lucruri interesante.

Scopul proiectului a fost de a ajunge cartea, povestea, în cele mai ascunse locuri din zona noastră, pentru ca acei copii care pe timpul pandemiei, nu au avut o tabletă sau un telefon performant, să poată fi prezenți la activitățile online desfășurate de grupă, să asculte poveștile spuse de doamna sau postate pentru a fi ascultate. Toți acești copii au putut lucra cu cartea pe perioada verii, au putut să asculte poveștile spuse de profesoarele implicate în proiect, iar poveștile: „Pete Motanul ador tenișii albi” și „Pete Motanul și ochelarii săi magici” i-au încurajat pe copii și le-a sporit încrederea în forțele proprii. 

Tot în cadrul acestui proiect inițiat și coordonat de doamna prof. Liliana Pricopi, patru dintre familiile cu risc de sărăcie, din zonă, au putut beneficia de resurse educaționale pentru copii, dar și de diverse alte lucruri utile, cum ar fi: alimente, produse de curățenie igienizare, alte materiale necesare traiului zilnic, sponsorizate de Asociația Ovidiu.ro, dar și de doamna educatoare personal.

Copiii au rămas cu amintiri frumoase, cu speranța că și-n anul viitor vor putea face parte din grupul țintă al proiectului, iar activitatea de premiere și marcarea echinocțiului au adus un plus valoare activităților.

Mulțumi pe această cale părinților implicați în proiect, care au pus umărul la amenajarea spațiului educațional outdoor, care s-au ocupat de prezența săptămânală a copiilor la activități, doamnelor profesor implicate, pentru că săptămânal și-au jertfit timpul lor pentru a fi alături de copii, conducerii unității școlare, care și-a arătat disponibilitatea în a susține un proiect social de această speță, ce sprijină și ajută copiii care provin din familii defavorizate și care nu au avut acces la educația online și nu în ultimul rând membrilor Asociației Ovidiu.ro, coordonatorului județean E.M., care ne-a fost mereu alături cu sfaturi, idei, cursuri de formare online și multe întâlniri pe zoom, prin care am fost mereu informați cum să facem lucrurile să fie de un profesionalism și de-o acuratețe maximă. Mulțumim că ne-a adoptat, că facem parte din marea familie Ovidiu.ro !

Grădinița de vară, prin Atelierele Șotron, a făcut posibilă puntea de legătură dintre grădiniță și clasa pregătitoare, să fie consolidată, iar copiii preșcolari, de la care în acest an nu ne luasem ”La revedere!”, cum o făceam în fiecare sfârșit de an, cu această ocazie au putut fi din nou cu doamna educatoare și au fost premiați la final de proiect, fiind încurajați și motivați să fie buni și performanți și în învățământul primar.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web