Dorohoi News Logo

„Dor de Eminescu” la Școala Rădăuți-Prut - FOTO

139529461_1789831054503145_4968281651021636514_n

Prima săptămână de școală, online, a lunii ianuarie ne-a adus o zi specială, 15 ianuarie – ZIUA CULTURII NAȚIONALE, ziua în care s-a născut marele poet MIHAI EMINESCU.

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, coordonați de d-na prof. Covaș Simona, elevii claselor a II-a și a IV-a de la Școala Primară Rădăuț-Prut, coordonați de d-na învățătoare Matei–Popescu Luminița, precum și elevii claselor I și a III-a de la Școala Primară Rediu, coordonați de către d-na învățătoare Pușcașu Mihaela, au desfășurat numeroase activități în cadrul proiectului „Dor de Eminescu”.

Cu toate că au desfășurat aceste activități de la distanță, fiecare elev la căsuța lui, au reușit, cu succes, spunem noi, să marcheze, cu emoții și mândrie în același timp, nașterea marelui poet național. Astfel elevii au realizat proiecte despre viața, activitatea și poeziile poetului, i-au redat chipul realizând desene ce-ți trezesc emoții când le privești, au recitat poeziile Floare Albastră, Ce-ți doresc eu ție dulce Românie, Mai am un singur dor, Steaua, Luceafărul, La mijloc de codru, Trecut-au anii, Adio, O, mamă, dulce mamă.

Elevii claselor a II-a și a IV-a au desfășurat un concurs de caligrafie cu poeziile lui Mihai Eminescu, scrise de elevi cu pana de gâscă și cerneală, au făcut o vizită virtuală la Ipotești, au vizionat împreună  materiale Power Point și videoclipuri.

În urma activităților, elevii au primit diplome de participare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web