Dorohoi News Logo

Președintele Klaus Iohannis: Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Iohannis_1

Părinții și copiii din România au aflat că școlile se deschid începând cu 8 februarie. Anunțul oficial a fost făcut chiar de către președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„În unanimitate am decis următoarele lucruri: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală”, a spus şeful statului.

Anterior, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că șeful statului va anunța redeschiderea școlilor. Klaus Iohannis a precizat că vor fi scenarii diferenţiate, în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID-19 din fiecare localitate. În București, de exemplu, care este în scenariul galben, vor merge la școală doar doar copiii de grădiniță și elevii din clasele P-IV, a VIII-a și a XII-a.

„Și, în consecință, în localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg copiii, sau tinerii deja, din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat. În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala on-line. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line. Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă.”, a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat faptul că România nu a scăpat încă de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, să purtăm măști de protecție.

Incidența în cele trei scenarii:
- scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori;
- scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori;
- scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori.

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line. Sursa: stirileprotv.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web