Dorohoi News Logo

Ministrul Educației: Havârna este singura localitate din România în care elevii ar învăța 100% online

Online_2

Mai este o singură localitate în carantină, în care toți elevii ar învăța online, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Antena3.

„Aș vrea să vă spun că astăzi în România mai este o singură localitate carantinată. Este comuna Havârna din jud. Botoșani. 17 județe sunt în zona verde în ansamblul lor, 24 în zona galbenă și unul singur, Timiș, este în zona roșie, dar decizia de deschiderea școlii se va lua nu la nivel global al județului, ci la nivel de localitate. Această situație va trebui să fie cunoscută foarte vizibilă, Ministerul Educației va prelua link către situl pe care sunt datate ratele epidemiologice pe toate localitățile în așa fel încât fiecare părinte, elev, profesor, director de școală să știe ce va urma pentru săptămâna sau săptămânile următoare. Evaluările vor fi făcute săptămânal, iar rata de infectare va fi considerată pe ultimele 14 zile”, a spus Cîmpeanu.

Reamintim scenariile anunțate:

1. Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

2. Scenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

3. Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

4. Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

5. Scenariul hibrid – cinci situații în care scenariul hibrid se aplică:

- Elevii au contraindicații medicale, au vulnerabilități vor face ore online;
- Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
- Elevii prezintă simptome – fac orele de acasă;
- Profesorii care prezintă vulnerabilități fac ore online;
- Profesorii care au simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă. Sursa: edupedu.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web