Dorohoi News Logo

Apel către părinți: Dacă sunt copii cu simptome, este important să nu fie lăsați să meargă la școală

scoala_2

Premierul Cîțu face apel la responsabilitatea părinților - Dacă sunt copii cu simptome, este important să nu fie lăsați să meargă la școală. Deschiderea anului școlar depinde de implicarea părinților.

Principalele declarații ale premierului:

- Fără susținerea părinților nu putem implementa nimic. Deschiderea anului școlar e pregătită de guvern, dar este nevoie să se implice părinții. 
- Formularul (de exprimare a consimţământului părinţilor pentru testarea copiilor) este recomandat, ca să fie cât mai simplă procedura dacă un copil cu simptome este depistat în clasă. Fac un apel către părinţi, atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat ca aceștia să fie ținuți acasă. 
- Este important și ca profesorii să se vaccineze.
- Dozele AstraZeneca vor veni luna aceasta – 800 de mii de doze. Nu păstrăm rapelul pentru că acesta trebuie făcut peste două luni.
- România se menține pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare. Sunt probleme pe termen scurt, dar nu depind de noi.
- Mențin declarația că până în septembrie vor fi peste zece milioane de persoane vaccinate. Acea estimare este făcută doar pentru vaccinul Pfizer, n-am mai adăugat și celelalte vaccinuri. Sursa: biziday.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web