Dorohoi News Logo

Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi – „Mărțisor – Ion Creangă” - FOTO

1

La început de martie a anului 2021 cand se împlinesc 184 de ani de la naşterea marelui povestitor Ion Creangă, un grup de elevi de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” din Dorohoi, coordonaţi de cadrele didactice participante au desfăşurat în cadrul bibliotecii şcolii activitatea „Mărţişor – Ion Creangă” ocazie cu care l-au omagiat pe scriitor.

Chiar dacă pandemia ne ţine distanţaţi fizic, ne am dorit ca sufleteşte să fim cât mai aproape pentru că nici o activitate online nu se compară cu activităţile față în faţă, cu interacţiunea directă a omului cu cartea şi a semenilor între ei. 

Respectând regulile de sănătate într o colectivitate şi beneficiind de noua locaţie a bibliotecii, cu un spaţiu larg, luminos, elevii participanţi la activitate au reintrat în lumea minunată a satului şi a peripeţiilor lui Nică.

Pornit în viaţă de pe locurile încărcate de istorie şi de legendă ale Neamţului, Ion Creangă este şi va rămâne veşnic viu, dăruindu-ne atâtea poveşti şi amintiri din copilărie deosebite pentru noi toţi.

Fiind recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale, copilăria noastră a fost şi este mai frumoasă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web