Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – două acreditări ERASMUS aprobate

colegiul-national-grigore-ghica

De la primul proiect derulat, programul ERASMUS + a reprezentat pentru Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi o experiență inedită, în egală măsură, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, dar și o recunoaștere a potențialului pe care îl deține.

În luna octombrie 2020, echipa din cadrul Comisie de promovare în proiecte europene a Colegiul Național „Grigore Ghica” s-a implicat în completarea a două aplicații prin care au solicitat acordarea a două Acreditări individuale ERASMUS +, pentru proiecte de mobilitate, VET și Educație Școlară. Spre bucuria noastră, au fost aprobate ambele solicitări. Astfel, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi face trecerea la o nouă generație de programe europene a căror finanțare va fi mai simplificată.

În următorii 4 ani, colegiul nostru dorește o accentuarea a dimensiunii europene, prin derularea de proiecte în cadrul programului ERASMUS+, având drept grupuri țintă cadre didactice, membri ai echipei manageriale și elevi. 

Pentru profesorii instituției, vom avea în vedere nevoile de îmbunătățire a competențelor, de adaptare a predării la nevoile elevilor și comunității, la cerințele europene, la situația creată de evoluția pandemiei, descoperirea de noi abordări și activități pentru stimularea autoperfecționării si a motivației de învățare a elevilor, modernizarea și creșterea calității predării, îmbunătățirea cunoștințelor despre programele europene, promovarea schimbului de idei cu reprezentanți din alte școli europene, promovarea metodelor de comunicare eficientă, a cunoștințelor europene, a abilităților de rezolvare a problemelor, îmbunătățirea cunoștințelor despre cultura, tradițiile și obiceiurile altor țări europene, a competențelor lingvistice în context internațional intercultural, dezvoltarea competențelor interculturale (acceptarea ambiguității, acceptarea diferențelor culturale, prin comparație cu un grup diferit). 

De asemenea, vom fi preocupați de dezvoltarea competențele manageriale și de comunicare, de consolidarea competențele transversale utile pentru exercitarea cu flexibilitate  în diferite contexte, de dezvoltare a gândirii strategice pentru a putea analiza și defini schimbările ce au loc la nivelul instituției. 

Pentru elevii colegiului, scopul nostru este ca aceștia să învețe mai mult decât li se predă. Astfel, implicarea lor în proiecte ERASMUS+ va contribui la propria formare și dezvoltare, devenind astfel interesați să descopere toleranța, europenismul, cetățenia activă, importanța respectului faţă de celelalte culturi, protejarea mediului înconjurător, eliminarea prejudecăților, promovarea individualității naționale şi a multiculturalismului, ca parte integrantă a unei societăți multilingvistice. 

Fiecare experiență trăită trebuie să devină un motiv pentru a experimenta noi oportunități. Dacă ne vom implica, vom învăța să devenim mai buni și să nu uităm. (prof. Pavel Daniela)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web